APIA eliberează adeverinţe pentru beneficiarii plăţilor pe suprafaţă

18

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură eliberează adeverinţe pentru beneficiarii plăţilor pe suprafaţă care intenţionează să acceseze credite de la băncile care au încheiat convenţii cu Agenţia pentru finanţarea activităţilor curente, se arată într-un comunicat al APIA.

Convenţiile au fost încheiate de APIA cu Banca Transilvania şi CEC Bank SA, precum şi cu Fondul de Garantare a Creditului Rural – IFN SA.

Potrivit convenţiei, la solicitarea scrisă a fermierului, APIA va elibera o adeverinţă prin care confirmă că beneficiarul a depus cererea de plată pentru schema unică de plată pe suprafaţă (SAPS) pentru anul 2010 şi că s-au efectuat controalele şi verificările administrative asupra cererii de plată a beneficiarului, conform reglementărilor în vigoare.

De asemenea, în adeverinţă se va menţiona suprafaţa determinată pentru plată în cadrul schemei SAPS şi faptul că beneficiarul nu face obiectul excluderilor de la plată la data emiterii acesteia, precum şi că îndeplineşte condiţiile generale pentru acordarea sumelor cuvenite, în conformitate cu legislaţia în vigoare.

Valoarea creditului va fi de 70 la sută din suma cuvenită din SAPS, denominată în lei la cursul leu/euro comunicat de BNR de la data solicitării creditului.

Totodată, Fondul de Garantare a Creditului Rural – IFN SA încheie cu banca o convenţie-cadru plafon de garantare, prin care va garanta până la 50 la sută din valoarea creditelor acordate de bancă. APIA a încheiat astfel de convenţii şi pentru campanile SAPS 2007, 2008 şi 2009.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata