Aproximativ jumătate dintre români sunt datornici la bancă, CAR, cămătari sau cunoscuţi

16

Aproximativ jumătate dintre români sunt datornici la bancă, CAR, cămătari sau cunoscuţi, relevă un sondaj de opinie al Institutului Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES), ‘Comportamente de economisire şi câştig ale românilor’, realizat în perioada 1-3 iulie şi dat publicităţii miercuri, 21 iulie.

La întrebarea ‘Aveţi luat vreun împrumut de la bancă, CAR, cămătari sau cunoscuţi?’ 47,6% dintre cei chestionaţi au răspuns pozitiv, 51,7% au răspuns negativ, în timp ce 0,7% nu au dorit să se exprime.

În schimb, doar 27% dintre repondenţii la sondaj au afirmat că au economii la bancă, 72% au precizat că nu au astfel de economii, iar 1% nu au dorit să răspundă.

Cercetarea sociologică relevă şi faptul că românii nu sunt împătimiţi ai jocurilor de noroc, doar 28% dintre cei intervievaţi admiţând că au jucat la loto, pariuri sportive sau alte jocuri de noroc în ultimul an, în timp ce 71% au răspuns negativ, iar 1% au refuzat să se exprime.

La întrebarea ‘Aţi jucat la concursuri realizate de televiziuni, radiouri sau ziare în ultimul an?’ 12% dintre cei chestionaţi au răspuns ‘Da’, 87% – ‘Nu’ şi 1% ‘Nu răspund’. De asemenea, foarte puţini ( 13%) dintre cei intervievaţi au răspuns că au câştigat vreodată la aceste concursuri, 41% nu au câştigat, 45% au afirmat că nu este cazul pentru că nu joacă, iar 1% refuzând să răspundă.

În schimb, românii au prieteni – 93%, în timp ce doar 7% au afirmat că nu au.

Sondajul de opinie ‘Comportamente de economisire şi câştig ale românilor’ a fost realizat de IRES în perioada 1-3 iulie, volumul eşantionului fiind de 1.216 de persoane adulte, cu o marjă de eroare +/- 2,9%.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata