ASIA FEST: Gastronomie, tradiţii, reinterpretări ale artelor – între 31 octombrie şi 2 noiembrie, la Bucureşti

20

Cea de-a treia ediție a Festivalului de Cultură și Gastronomie Asiatică ASIA FEST va avea loc, în perioada 31 octombrie – 2 noiembrie, la Sala Palatului, informează organizatorii într-un comunicat transmis vineri.

În cadrul festivalului, publicul este invitat la o expoziție de produse și servicii ce reunește importatori și producători din partea asiatică a globului, din țări precum Japonia, China, Coreea de Sud, Vietnam, Thailanda, Indonezia, India, Iran, Turcia, dar și restaurante cu specific; spectacole, muzică și dansuri tradiționale la scenă, workshop-uri și ateliere de creație unde iubitorii de culturi asiatice vor experimenta diverse tipuri de artă, expoziții de fotografie și pictură cu specific asiatic și, de asemenea, prezentări de costume.

Printre noutățile acestei ediții se numără serile de cinema cu proiecții de filme asiatice, prezența la festival a lui Nini Pham, pe numele său Pham Hoang Nhat, un fost concurent la Master Chef, care vine să arate cum se gătește salata cu piept de rață și sos de rodii — asian fusion — în stilul său, sau a bucătarului Alexandru Cirtu, participant la primul sezon MasterChef.

De asemenea, Chef Mehrzad Moghazehi va împărtăși publicului din cunoștințele sale culinare, gătind, pentru vizitatorii ASIA FEST, Adviye polo ba morgh.

În premieră la ASIA FEST publicul va putea urmări câteva dansuri tradiționale indoneziene, aduse de Centrul Cultural Indonezian, dar și producții din cadrul primului festival din România dedicat filmelor de călătorie — HipTrip Travel Film Festival, prezent, de asemenea, la Sala Palatului.

Iar pentru împătimiții genului, la festival este invitat grupul „Haramichi Ro”, care vine să prezinte sceneta „Est — vest”, aparținând regizorului Radu-Alexandru Nuță, iar Mandira Dhit, o artistă consacrată în lumea indiană, va dansa pe scena Sălii Palatului.

ASIA FEST este un eveniment dedicat promovării valorilor culturale și bucătăriilor specifice țărilor asiatice, fiind conceput ca un melanj de spectacole, prezentări, workshop-uri culturale și gastronomice. Culturile țărilor asiatice au fost dintotdeauna un mister pentru europeni, iar în România, în ultimii ani, s-a dezvoltat o atracție specială față de țări precum Japonia, China, Turcia, India, Coreea de Sud, dovadă fiind cei 20.000 de vizitatori care au trecut pragul festivalului în ediția din 2014, mai precizează comunicatul. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto; facebook.com/ Asia Fest

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata