Atenția lumii este fixată, în prezent, asupra Taiwanului şi China

27

Previziunile conform cărora Taiwanul ar putea deveni centrul unui potențial conflict nu mai trebuie ignorate, informează Yahoo.news.

În acest fel, oficialii din Taiwan au devenit din ce în ce mai vocali cu privire la amenințarea pe care o reprezintă  China. După ce ministrul de Externe din Taiwan a cerut Australiei să facă mai multe pentru a ajuta țara sa să se apere, ministrul Apărării, Chiu Kuo-cheng, a venit cu o profeție teribilă. El a declarat că armata Chinei este pregătită să organizeze o invazie  pe scară largă a insulei până în 2025.

„Armata noastră respectă principiul conform căruia nu vom trage primul foc”, a adăugat el.

Tensiunile militare dintre cele două țări au atins cele mai înalte cote din ultimii 40 de ani, a spus oficialul taiwanez.

Imaginile care descriu invazia Taiwanului de către soldații chinezi

Concret, publicația Global Times, controlată de statul chinez, a publicat recent o serie de imagini ciudate care descriu invazia Taiwanului de către soldații chinezi. O caricatură care însoțește imaginile i-a etichetat pe cei din Taiwan, care se opun reunificării oficiale cu Beijingul, drept secesioniști care ”se joacă cu focul” și riscă ”apocalipsa”.

Astfel că pe măsură ce retorica belicoasă continuă, videoclipurile de propagandă ale Chinei câștigă teren. Mai multe clipuri din 2015 difuzate de mass-media de stat din China arată că soldați ai Armatei de Eliberare a Poporului iau cu asalt o clădire care seamănă izbitor cu biroul președintelui taiwanez.

În contextul politic, aceste declarații ale Taiwanului vin în urma unei rivalități accentuate între China și SUA și pe fondul unei relații tot mai tensionate între China și Taiwan.

Aşadar, în ultimul an, Beijingul a efectuat incursiuni tot mai frecvente în spațiul aerian al Taiwanului, inclusiv cu avioane de luptă și bombardiere nucleare. Taiwanul a reacționat, susținând „va face totul pentru a-și apăra libertatea și stilul democratic de viață” în fața Chinei.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata