Atletism: Marius Cocioran a realizat un nou record naţional la 50 km marş

15

Atletul român Marius Cocioran a stabilit un nou record național în proba de 50 km marș, duminică, 17 mai, la Murcia (Spania), în careul Cupei Europei de marș, potrivit unui comunicat  remis de Federația Română de Atletism.

Cocioran a fost cronometrat cu timpul de 3 h 55 min 59 sec, cu aproximativ două minute sub vechea performanță, care îi aparținea din 2012, de la JO de la Londra (3 h 57 min 52 sec), și cu mai bine de șapte minute sub baremul de calificare pentru Olimpiada de anul viitor, de la Rio (4 h 03 min 00 sec).

Din 22 de concurenți care au terminat cursa, reșițeanul s-a clasat al 11-lea.

”Sunt foarte mulțumit de ceea ce am realizat. Pregătirea pentru acest sezon mi-a mers foarte bine și mă așteptam, dacă nu intervenea ceva neprevăzut, să realizez o performanță bună. Ce-i drept, însă, nu îndrăzneam să cred că o să merg sub 3 h 57 min. Am reușit să mențin același tempou de la început până la sfârșit și asta mă bucură foarte mult”, a declarat elevul antrenorului Octavian Măzăran.

Cu toate că a fost un traseu greu (cu 100 de întoarceri la 50 km și 40 la 20 km, bucla măsurând 1.000 m), Claudia Ștef a izbutit, la rândul ei, să treacă de standardul impus pentru Rio (1 h 35 min 00 sec), fiind cronometrată, pe 20 km, în 1 h 34 min 31 sec (cel mai bun rezultat al său în acest sezon), trecând a 26-a linia de sosire din 39 de concurente.

Eleva și soția antrenorului Sebastian Ștef a decis să revină în marea performanță abia în luna martie a acestui an cu ocazia Naționalelor rezervate acestor probe, după o pauză de aproape trei ani.

”Am trecut o barieră psihologică. Mi-am realizat obiectivul propus, adică baremul pentru Jocurile Olimpice. Greul însă de abia acum începe: muncă, muncă, seriozitate și tot ce implică să revin la performanțele mele trecute. Nu mai este mult timp, așa că sunt hotărâtă să mă înarmez cu toată tenacitatea de care sunt în stare”, a precizat Claudia Ștef, se mai arată în comunicat. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata