Audierile din comisii a miniștrilor propuși s-au încheiat. Luni, votul de învestitură

20

Audierile din comisiile de specialitate ale Parlamentului s-au încheiat. Trei liberali desemnați pentru a face parte din Guvernul Orban au primit aviz negativ, respectiv Florin Cîțu, propus la Finanțe, Ion Ștefan, propunerea pentru Dezvoltare și Violeta Alexandru, propusă la Ministerul Muncii.

Miniștrii propuși de premierul desemnat Ludovic Orban au fost audiați în comisiile de specialitate marți și miercuri.

Marți au fost audiați în comisiile de specialitate primii opt liberali desemnați în Guvernul Orban, respectiv Marcel Boloș, propus la Fonduri Europene, Victor Costache, propus la Ministerul Sănătății, Florin Cîțu, propus ministru al Finanțelor, Bogdan Gheorghiu, propus la Cultură, Nicolae Ciucă, propus la Ministerul Apărării, Marcel Vela, propunerea de la Interne, Adrian Oros, nominalizat la Agricultură și Costel Alexe, propunerea pentru Mediu, iar restul miercuri.

Din cei 16 miniștri propuși, trei dintre ei, respectiv Florin Cîțu, propus la Finanțe, Ion Ștefan, propunerea pentru Dezvoltare și Violeta Alexandru, propusă la Ministerul Muncii au înregistrat avize negative.

Premierul desemnat Ludovic Orban a afirmat, miercuri, că avizile negative date în comisii au fost politice. El a precizat că propunerile de miniștri rămân aceleași, indiferent de avizul pe care l-au primit în comisii.

„Este nedrept și revoltător. Votul a fost un vot politic, fără niciun fel de legătură cu calitatea prestației și cu calitatea răspunsurilor. (…) Ca atare, mergem mai departe cu candidații noștri. PSD a căzut de la putere, Guvernul PSD a fost demis, este hulit de 80% din populația României. Majoritatea românilor s-au săturat de minciunile, abuzurile și de modul agresiv, iar tupeul și obrăznicia de care dau dovadă după atâția ani de guvernare în care nu au făcut nimic, îndrănesc acum să facă ei legea. E un vot politic. Nu are nicio legătură”, a spus Ludovic Orban,

Potrivit calendarului aprobat de conducerea celor două camere ale Legislativului, votul pentru învestirea Guvernului Orban urmează să fie dat în plenul reunit al Parlamentului luni, de la ora 14.00.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata