Augustin Lazăr, avizat favorabil de CSM pentru funcţia de procuror general

19

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a avizat favorabil, joi, 21 aprilie, cu unanimitate de voturi, propunerea ministrului Justiţiei, Raluca Prună, de numire a lui Augustin Lazăr în funcţia de procuror general al României.

*** Augustin Lazăr, despre dosarele Revoluţiei şi Mineriadei: Trebuie să observăm că nu s-a făcut o anchetă efectivă

Augustin Lazăr, propus pentru funcţia de procuror general al României, afirmă că dosarele Revoluţiei şi Mineriadei trebuie soluţionate şi că Ministerul Public are resursele necesare pentru a face acest lucru, adăugând că în dosarele menţionate nu s-a făcut o anchetă efectivă.

„Din păcate, avem nişte condamnări la CEDO, noi trebuie să observăm că în anumite dosare nu s-a făcut o anchetă efectivă, sau a fost făcut la un nivel de operativitate foarte scăzut, dar în tot cazul, ancheta efectivă nu există, nu s-au identificat persoanele responsabile şi există şi alte probleme care au generat aceste condamnări. Secţia Parchetelor Militare are resurse umane foarte bune, care trebuie bine organizate şi eficientizate. Ei vor putea să soluţioneze aceste dosare”, a declarat Lazăr la CSM, unde susţine interviul pentru avizarea în funcţia de procuror general.

El a precizat că există în cercetare şi un dosar privind o „mineriadă, care aşteaptă soluţionarea temeinică şi legală şi ea va fi”.

„Orice dosar trebuie soluţionat potrivit legii. Altfel se creează impresia că nu există voinţă de a se soluţiona. Și în cadrul Ministerul Public nu există dosar să nu se poată soluţiona. Colegii noştri sunt profesionişti şi sunt în măsură să soluţioneze aceste dosare”, a mai declarat Lazăr. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata