Aurel Pană, fost director general adjunct APIA, condamnat la 7 ani şi 6 luni închisoare

22

Aurel Pană, fost director general adjunct APIA, a fost condamnat, marți, la 7 ani și 6 luni de închisoare pentru trafic de influență și luare de mită.

”În baza art. 33 lit. a) C.p. anterior și art. 34 alin. 1) lit. b) C.p. anterior, contopește pedepsele stabilite prin prezenta, în pedeapsa cea mai grea, de 7 ani închisoare, pe care o sporește cu 6 luni, inculpatul Pană Aurel urmând să execute 7 ani și 6 luni închisoare. În baza art. 35 alin. 3) C.p. anterior, aplică, pe lângă pedeapsa rezultantă, pedeapsa complementară cea mai grea, constând în interzicerea pentru inculpat a drepturilor prevăzute de art. 64 alin. 1) lit. a) teza a II-a, lit. b) și litera c) (dreptul de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei instituții publice) C.p. anterior, timp de 4 ani de la executarea sau considerarea că executată a pedepsei rezultante de 7 ani și 6 luni închisoare. În baza art. 71 C.p. anterior, interzice inculpatului drepturile prevăzute de art. 64 alin. 1) lit. a) teza a II-a, lit. b) C.p. anterior, din momentul rămânerii definitive a prezenței și până la executarea sau considerarea că executată a pedepsei principale rezultante de 7 ani și 6 luni închisoare”, se arată în sentința judecătorilor.

Judecătorii au decis menținerea măsurii controlului judiciar luat față de fostul director APIA și obligația acestuia la plata către stat a sumei de 51.150 lei cu titlu de cheltuieli judiciare, din care suma de 200 lei reprezintă onorariul apărătorului din oficiu.

Sentința nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel în 10 zile de la comunicare. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata