Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie anunţă că funcţionează într-un nou sediu în Bucureşti

9

Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie (ANC) anunţă într-un comunicat transmis miercuri (18 august 2010) că îşi desfăşoară activitatea într-un noul sediu în Bucureşti, din sectorul 3, strada Smârdan nr.3.

Potrivit sursei citate, în Monitorul Oficial nr. 582 din data de 17 august a fost publicat Ordinul ministrului Justiţiei privind aprobarea schimbării sediului ANC.
ANC menţionează că accesul publicului se va face prin intrarea din strada Blănari, vis-a-vis de Biserica Sf. Nicolae Şelari şi că programul de lucru al autorităţii nu se modifică.

Pentru depunerea dosarelor şi registratură programul cu publicul este în fiecare zi de miercuri, în intervalul orar 9.00 – 15.00, iar pentru avocaţi între orele 15.00 – 17.00.
„Conducerea acordă audienţe în fiecare zi de miercuri între orele 13.00 – 15.00, pentru probleme deosebite.
Programarea la audienţe se va face în baza unei cereri prealabile care va cuprinde şi un număr de telefon de contact pentru comunicarea zilei şi orei audienţei”, se mai spune în comunicat.

La birourile teritoriale din Iaşi, Timişoara, Galaţi, Suceava, Cluj-Napoca, programul de lucru cu publicul se desfăşoară în fiecare zi, de luni până vineri, între orele 9.00 – 17.00, numai pentru depunerea dosarelor de redobândire formulate de cetăţenii care şi-au pierdut cetăţenia din motive neimputabile lor sau le-a fost retrasă fără voia lor.
Sursa citată reaminteşte că începând cu data de 5 februarie, prin OUG nr. 5/2010, a fost înfiinţată ANC, instituţie publică de interes naţional, cu personalitate juridică, aflată în subordinea Ministerului Justiţiei, prin care se asigură cadrul instituţional şi tehnic în vederea aplicării prevederilor legale în materie de cetăţenie.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata