Autoritățile anunță că de sâmbătă noaptea se cere test la întoarcerea în România din Bulgaria

20

Situația se complică la granița cu România și apar noi reguli pentru turiștii care merg în Bulgaria. În acest sens, autoritățile din România anunță că, de sâmbătă noaptea se cere test la întoarcerea în România din această țară, asta dacă nu sunteți vaccinați.

Însă, veștile proaste pentru toți românii care vor să meargă în Bulgaria, sunt că de joi a fost actualizată lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat pentru ţara noastră, iar Bulgaria care este una dintre țările preferate de români pentru concedii și vacanțe, a ajuns pe listă, în zona galbenă.

Situația pare să se complice și peste graniță, iar asta înseamnă că turiștii nevaccinaţi  vor fi nevoiți să se testeze la întoarcerea în România și să prezinte la graniță rezultatul negativ al testului PCR efectuat în ultimele 72 de ore. Totuși, conform noilor prevederi, minorii sub 6 ani nu sunt supuși regulilor.

În contextul pandemic, în același timp, în zona galbenă se regăsesc acum țări precum: Argentina, Japonia, Albania sau Filipine.

Mai mult,  alte destinații, în care conaționalii pleacă în vacanțe, au intrat în zona roșie. De exemplu, Elveția și Maldive. Persoanele care sosesc în România din zona roșie nu stau în carantină, dacă sunt vaccinate. Lista va intra în vigoare de pe 29 august, de la miezul nopții.

În contextul actualei migraţii, Bulgaria este la un pas să fie invadată de afgani. Potrivit ultimelor informații, câteva sute de militari bulgari vor păzi granița sudică pentru a preveni intrarea migranților afgani pe teritoriul țării lor. Anțunul a fost făcut de Ministrul bulgar al Apărării. Potrivit acestuia, presiunea de la granițele țării este într-o creștere constantă, fiind nevoie de implicarea guvernului.

”Presiunea de la granițele Bulgariei este în creștere, ceea ce necesită acțiuni din partea guvernului, iar noi vom face exact asta”, a spus Ministrul Apărării.

Totodată, el a mai sublniat faptul că armata a fost deja mobilizată, urmând să fie construită o barieră.

”Soldaţii vor asigura o misiune de protecţie şi dacă va fi necesar vor asista jandarmeria şi poliţia de frontieră, mai ales pentru construcţia de bariere”, a adăugat acelaşi ministru.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata