Autoritățile din Vietnam au confirmat că cei 39 de migranți morți în Marea Britanie erau vietnamezi

23

Poliția vietnameză a anunțat joi că toți cei 39 de imigranţi găsiţi morţi luna trecută într-un camion din Marea Britanie erau cetățeni vietnamezi, informează site-ul agenției Reuters.

Ministerul Securității Publice de la Hanoi a adăugat că victimele proveneau din șase provincii ale țării.

„La ora 20:00, pe 7 noiembrie, Ministerul Securității Publice din Vietnam și autoritățile britanice au putut confirma că toate cele 39 de victime descoperite în Essex pe 23 octombrie erau din Vietnam”, se arată într-un comunicat emis joi de Minister.

Poliția britanică a anunțat la începutul acestei luni că persoanele găsite decedate în camionul frigorific erau cetățeni vietnamezi.

Forțele de ordine din comitatul britanic Essex au anunțat luna trecută descoperirea a 39 de cadavre umane în interiorul unui container al unui camion în Essex. Inițial, autoritățile britanice au bănuit că migranții găsiți morți în camion erau de origine chineză, însă ulterior au ajuns la concluzia că aceștia ar putea fi vietnamezi. Un preot catolic din Vietnam a declarat pentru Reuters că bănuiește că cele mai multe dintre victime sunt vietnamezi.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata