Autorităţile: Preţurile din magazine vor scădea după ce le publicăm pe Internet şi în zonele cu trafic!

16

– Guvernul are in plan publicarea preturilor din marile lanturi de magazine, hipermaketuri şi supermarketuri pe un site, dar si in punctele de informare din zonele aglomerate, sperand ca in acest fel va determina comerciantii sa mai taie din ele!

In prima faza, monitorizarea prin „Observatorul preţurilor” se va face la produsele alimentare şi cele nealimentare de uz curent, a declarat Constantin Cerbulescu, presedintele Autoritatii Nationale de Protectie a Consumatorilor (ANPC).

Firma care a implementat un sistem similar de monitorizare a preturilor in Grecia, care a determinat o scadere a acestora cu 7%, a propus autoritatilor romane un ajutor similar, propunere care a fost, de altfel, si acceptata, informează Incont.ro.

Consumatorii vor putea compara preturile între ele foarte usor, nefiind necesar sa se deplaseze de la un magazin la altul. Astfel, cei cu preturi mari vor înregistra scăderi ale vanzarilor si vor fi obligati sa taie din ele.

In plus, magazinele vor fi obligate sa informeze saptamanal Executivul cu privire la preturi si la modificarile pe care le fac.

Constantin Cerbulescu a mai aratat ca o varianta luata in calcul este montarea unor monitoare cu touch screen in zonele cu mare trafic si pe care sa fie afisate preturile produselor din diverse magazine.


Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata