Autostrada Soarelui, 26 kilometri de gropi

22

Sezonul drumurilor la mare începe peste o săptămână, iar autostrada pune în pericol şoferii. Mai mult de 10 % din lungimea şoselei spre Constanţa reprezintă groapă după groapă. Poliţiştii susțin că circulaţia pe prima bandă între Bucureşti şi Fundulea trebuie închisă din cauza riscului de accidente. Directorii companiei de drumuri declară că vor face reparaţii serioase la toamnă.

Autostrada Soarelui începe cu 26 de kilometri de gropi, șoferii știind deja că pe prima bandă nu este de mers.

Poliţiştii le dau dreptate şoferilor şi ca să ocolească accidentele au cerut Companiei de Drumuri să repare foarte repede autostrada sau să restricţioneze circulaţia pe prima bandă în zonele cele mai afectate. Autorităţile zic că au cheltuit anul acesta aproape 116.000 de lei ca să astupe găurile, dar cârpelile nu folosesc la nimic.

Alin Şerbănescu, purtătorul de cuvânt al CNAIR, susține: „Este un fel de muncă a lui Sisif. Noi asfaltăm, dar la un momet dat asfaltul se desprinde de pe beton, pentru că betonul nu numai că nu ţine asfaltul, dar se şi exfoliază împreună cu betonul pus deasupra. Sperăm ca în septembrie să fie începute aceste lucrări şi vor dura trei ani”.

O nouă rundă de cârpeli va începe de luni, cu câteva zile înainte de mini-vacanţa de 1 Mai, când autorităţile se aşteaptă la un trafic de 20- 30 de mii de maşini pe zi. Așadar, şefii de la Drumuri promit al treilea an la rând că la toamnă fac reparaţii capitale între Bucureşti şi Fundulea, dar numai în extra-sezon.

Cu 15 milioane de euro, şefii de la Drumuri vor să dea o nouă faţă autostrăzii Soarelui.

Se vor îndepărta 8 centimetri de beton, se vor repara fisurile din dale şi abia apoi se va turna mortar asfaltic. Peste acesta va veni un strat de geocompozit şi abia la final vor fi turnaţi 6 centimetri de asfalt.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata