Autoturisme căutate de autorităţile din Franţa şi Italia, descoperite în P.T.F. Petea

21

Poliţiştii de frontieră sătmăreni din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Petea au descoperit şi indisponibilizat două autoturisme căutate de către autorităţile din Franţa şi Italia, a căror valoare se ridică la suma de 151.000 lei.

Ieri, 24 ianuarie a.c., în jurul orei 10.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Petea, judeţul Satu Mare, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, un cetăţean român, în vârstă de 39 de ani, domiciliat în judeţul Maramureş.

Acesta conducea un autoturism marca Mercedes A 180 pe care erau aplicate plăcuţe cu număr de înmatriculare specific Franţei.

Cu ocazia controlului, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări suplimentare în urma cărora au constatat faptul că autoturismul figurează ca fiind ,,bun căutat pentru confiscare”, alertă introdusă de autorităţile din Franţa, în data de 3 ianuarie 2020.
După câteva ore, poliţiştii de frontieră din cadrul aceluiaşi punct de trecere a frontierei au mai identificat un alt autoturism cu alertă, un Ford Tranzit, înmatriculat în Italia, condus de către un alt cetăţeanul roman, în vârstă de 39 de ani, din judeţul Satu Mare.

În urma unor verificări în bazele de date, autoturismul marca Ford Tranzit figurează ca fiind ,,bun căutat pentru confiscare”, alertă întrodusă de autorităţile din Italia, în data de 23 ianuarie 2020.

Cele două autoturisme, în valoare de 80.000 de lei, respectiv 71.000 lei, au fost indisponibilizate la sediul instituţiei, iar în ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata