Avalanşă de pensiuni turistice scoase la vânzare: „Vreau să vând ca să scap de stres”

21

Brasoveanul Marian Muresan a investit in perioada de boom a pietei imobiliare intr-un hotel in orasul sau. Nu regreta investitia pentru ca a prins cativa ani foarte buni. Acum, insa, a scos unitatea la vanzare, pentru ca „in perioada asta te chinui foarte tare, iar stresul a ajuns mult prea mare”.

„Costurile de intretinere sunt foarte mari. Vreau sa vand si sa bag banii intr-o afacere mai usor de administrat. Am cateva idei, dar pana nu vand nu am cum sa incep”, a declarat, pentru DailyBusiness.ro, Marian Muresan. Povestea sa este similara cu cea a catorva sute de mici investitori in turism.

Spre exemplu, pe Valea Prahovei doar o singura agentie imobiliara are in portofoliu peste 200 de pensiuni care au fost scoase la vanzare de proprietari.

Sansele acestora de a vinde sunt, insa, extrem de reduse, avand in vedere ca „din nefericire, interesul investitorilor este redus”, spune Gabriela Theodorescu, director de vanzari in cadrul agentiei imobiliare GalaxyImob din Capitala.

„Printre vanzatori sunt si foarte multi oameni de afaceri care au alte investitii blocate de lipsa de lichiditati si care vor sa mai vanda cate ceva pentru a face rost de cash. Avem un client care si-a scos la vanzare toate proprietatile, inclusiv propria locuinta, ca sa vanda macar una dintre ele si sa faca rost de ceva lichiditati”, spune Marius Coman, directorul agentiei imobiliare constantene All Imobiliare.

Continuarea în DailyBusiness.ro


Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata