Băile Herculane ar putea reveni ca importanţă alături de Baden-Baden şi Karlovy Vary, spune Grapini

Staţiunea Băile Herculane ar putea reveni ca importanţă alături de Baden-Baden şi Karlovy Vary, însă e necesar pentru aceasta ca administraţia locală să acceseze cât mai multe proiecte cu fonduri UE în noul exerciţiu bugetar 2014-2020, a declarat sâmbătă, la Reşiţa, Maria Grapini, ministrul pentru IMM-uri, mediul de afaceri şi turism.

‘Staţiunile balneare şi cele sportive au prioritate în acordarea banilor, şi de la buget, şi, evident, din banii europeni. La Herculane este nevoie de foarte mulţi bani, şi pentru căminul cultural şi pentru celelalte lucrări pe care le mai au începute, dar aceşti bani vor trebui completaţi cu proiecte pe fonduri europene. Staţiunea de pe Cerna va putea astfel reveni în trilogia Baden-Baden — Karlovy Vary — Băile Herculane’, a afirmat Maria Grapini.

Ea a adăugat că Ministerul Turismului poate numai să promoveze obiectivele turistice din ţară.

‘Noi putem să facem outdoor-ul. În rest, trebuie să îşi facă treaba cei care vor să realizeze câte ceva, să îşi promoveze business-ul. Fiecare trebuie să îşi facă partea sa. Este păcat ca ministerul să nu folosească obiectivele foarte frumoase şi să le promoveze’, a spus ministrul Turismului.

Maria Grapini a vorbit şi despre calea ferată Anina — Oraviţa, prima cale ferată montanistică din ţară, care, din păcate, la ora actuală nu este rentabilă din punct de vedere financiar şi care riscă, din această cauză, să fie chiar închisă.

‘Am făcut demersuri către ministerul Transporturilor deoarece nu e în portofoliul meu. Un ministru nu poate să facă singur nimic. El relaţionează cu celelalte ministere. Regret că răspunsul este nefavorabil de la Ministerul Turismului. I-am trimis o adresă şi preşedintelui Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde, pentru a căuta soluţii de menţinere a acestui traseu. Eu cred că această linie ferată trebuie păstrată’, a mai spus ministrul Grapini. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Baile HerculaneKarlovy VaryMaria Grapiniturism balnear
Comentarii (0)
Adaugă comentariu