Banca Siciliei-Unicredit îşi mută în România centrul de prelucrări date, renunţând la sute de angajaţi sicilieni

25

Banco di Sicilia, preluată de curând de grupul Unicredit, a anunţat transferarea în România a centrului său de prelucrare de date, aflat în prezent la Palermo, decizie care, potrivit sindicatelor, va duce la pierderea în plan local a aproximativ 600 de locuri de muncă, iar situaţia stârneşte şi nemulţumirea politicienilor locali, informează miercuri, 21 iulie, La Repubblica şi cotidianul local Giornale di Sicilia.

Regiunea Sicilia beneficiază de un statut mai mare de autonomie în cadrul Italiei, având inclusiv un parlament local, iar doi dintre membrii acestuia, Salvo Pogliese şi Vincenzo Vinciullo, de la formaţiunea de centru-dreapta Popolo della Liberta (PdL), i-au adresat marţi o interpelare preşedintelui regiunii, Raffaele Lombardo, cerând să acţioneze alături de sindicate pentru salvarea locurilor de muncă prin deschiderea unei negocieri cu conducerea băncii, care este cel mai mare operator economic privat din insulă.

„În situaţia actuală de criză şi şomaj care îi face pe mulţi dintre tinerii noştri să plece din Sicilia, e de neconceput decizia Banco di Sicilia-Unicredit de a-şi transfera în România centrul de prelucrare date. Această decizie nefastă nu numai că va duce la o reducere a personalului existent în prezent, ci va împiedica şi pe viitor noi angajări din rândul tinerilor sicilieni”, argumentează cei doi parlamentari regionali.

De asemenea, cei doi politicieni arată că administraţia locală trebuie să abordeze cu conducerea Banco di Sicilia şi problema calităţii serviciilor oferite clienţilor, marea majoritate locuitori ai insulei.

Parlamentarii Pogliese şi Vinciullo au arătat că prin mutarea centrului de prelucrare date vor fi afectate şi serviciile oferite clienţilor băncii, deoarece toate operaţiunile mecanice de transcriere a datelor necesare pentru tranzacţii vor fi efectuate din România, via Internet.

„Gestionarea astfel a activităţii va duce la întârzieri, de exemplu, pentru operaţionalizarea unui simplu transfer de bani vor putea trece chiar şi două săptămâni”, se mai arată în interpelarea celor doi politicieni, potrivit sursei citate.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata