Bântuit de Crăciunul trecut, M&S din Marea Britanie abordează risipa de alimente

23

Retailerul britanic Marks & Spencer, care încearcă să evite repetarea Crăciunului trecut, când performanța sa a fost distrusă de risipa excesivă de alimente, lansează un program de lanț de aprovizionare care spune că va alunga problema.

Raportarea tranzacționării festive în ianuarie, cu două luni înainte ca pandemia COVID-19 să aducă o mare parte din Marea Britanie într-un punct mort, directorul executiv Steve Rowe a spus că, deși M&S s-a bucurat de vânzări record de alimente, marjele sale de profit au fost afectate de nivelurile ridicate de deșeuri.

M&S reprezintă, în mod normal, puțin peste 3% din piața alimentară din Marea Britanie, dar la Crăciun se ridică peste norma sa, vânzând, de exemplu, unul din patru curcani proaspeți consumați.

Cu toate acestea, grupul a fost afectat de problemele privind disponibilitatea alimentelor și de nivelurile de deșeuri care sunt printre cele mai ridicate din industrie.

Pentru Rowe, încercând să stimuleze averile M&S după un deceniu de reinventări eșuate, antidotul împotriva deșeurilor este o inițiativă a lanțului de aprovizionare numită Vangarde – numită după parcul comercial din orașul York din nordul Angliei, unde grupul testează frecvent idei noi.

„Va rezolva absolut bazele afacerii noastre și platforma de dezvoltare”, a declarat Ryan Lemon, șeful lanțului de aprovizionare cu amănuntul pentru Reuters.

Programul Vangarde își propune ca toate părțile lanțului de aprovizionare ale M&S să funcționeze mai bine, de la planificare, la furnizori, la logistică și magazine.

Prima sa fază a inclus 92 de magazine M&S deservite de un centru regional de distribuție (RDC) din Barnsley, nordul Angliei.

O a doua fază începe luni, cu alte 65 de magazine deservite de un RDC în Thatcham, sudul Angliei, cu o lansare completă care deservesc 595 de magazine până în iulie 2021.

REDUCEREA DEȘEURILOR

„Credem că vom vedea o îmbunătățire a vânzărilor în aceste magazine, o reducere a deșeurilor și o îmbunătățire a disponibilității”, a spus Lemon.

El a explicat că Vangarde reduce nivelul total de stocuri din magazine, croiește fin livrările de la depozite la nevoile unui magazin individual și crește numărul de livrări către magazine în afara orelor de tranzacționare. Alimentele ambientale sunt livrate în magazine în mod constant șapte zile pe săptămână în loc de patru sau cinci anterior.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata