Băsescu despre intenţia de a-l demite pe Coldea: Am avut decretul scris, numai nu l-am semnat

18

Fostul președinte Traian Băsescu a afirmat, miercuri, că a intenționat să-l destituie din funcție în toamna anului trecut, după apariția fotografiilor cu Elena Udrea la Paris, pe prim-adjunctul directorului SRI, generalul Florian Coldea, dar după ce a primit o informare din care reieșea neimplicarea serviciului în acea operațiune a renunțat să mai semneze decretul.

„O să vă spun foarte cinstit, am avut decretul scris, numai nu l-am semnat. (…) Pentru că am primit un alt raport al serviciului, în două săptămâni, care îmi arăta altă realitate decât cea intuită de noi toți, că nu puteau fi paparazzi pentru că paparazzi ar fi dat pozele atunci, că nu puteau fi paparazzi pentru că s-a făcut rost de facturi din februarie, parcă, în luna septembrie”, a declarat Băsescu la B1 tv.

Fostul președinte a caracterizat raportul pe care l-a primit asupra acestui caz „convingător”, dar fiind strict secret, nu poate da niciun fel de informații cuprinse în el.

„Decretul a fost scris și am spus că vreau un raport. Dacă raportul îmi confirma presupunerea pe care am și exprimat-o public, că sunt serviciile românești în colaborare cu cele franceze, aș fi semnat decretul, pentru că era evident că era un joc politic al unui serviciu. (…) Am cerut la juridic să-mi facă decretul, sub rezerva semnării dacă nu primesc un raport care să fie convingător. Raportul a fost convingător”, a explicat Băsescu.

Întrebat de ce l-a considerat inițial responsabil de acel incident și a intenționat să-l destituie pe generalul Coldea și nu pe directorul SRI, George Maior, fostul președinte a răspuns: „Trebuia să mă duc la Parlament, treabă complicată, și șeful operativ e prim-adjunctul”.

Pe 30 octombrie 2014, în presă au apărut mai multe fotografii cu Elena Udrea și Alina Bica, la acea vreme procuror șef al DIICOT, în textul care însoțea imaginile susținându-se că acestea au fost suprinse în februarie 2014, la Paris, într-o vizită privată. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata