Băsescu: Grija mea în cazul conflictului ruso-ucrainean este Republica Moldova

15

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat miercuri că pentru România, în acest moment, nu există riscuri în ceea ce priveşte conflictul ruso-ucrainean, însă a punctat că grija sa este Republica Moldova.

„Nu, pentru România, în acest moment, nu. Eu vă vorbesc de riscurile regionale care ne vor afecta. Dar acum, pe conflictul ruso-ucrainean nu avem riscuri imediate, să ne trezim cu tancurile vreunui stat la frontieră. Nu există un astfel de risc. (…) Dar cea mai mare grijă a mea este pentru Republica Moldova; pentru că a fost Georgia, este Ucraina şi poate urma Republica Moldova, ceea ce ar fi pentru noi, dar şi pentru partenerii noştri o uriaşă înfrângere. N-am putut anticipa Georgia, ne-a prins nepregătiţi Ucraina…

Am fi ridicoli dacă s-ar întâmpla ceva şi legat de Republica Moldova şi am fi tot nepregătiţi sau surprinşi, în condiţiile în care România o spune demult, semnalează demult aliaţilor ei aceste riscuri”, a declarat Băsescu, la Palatul Cotroceni.

El a indicat că a avut o convorbire telefonică cu omologul său din Republica Moldova, Nicolae Timofti, în legătură cu această situaţie.

„O singură convorbire am avut, dar nu cred că are nevoie să-i împărtăşesc eu mai mult din îngrijorările mele. Cred că are dânsul destule. Am văzut o activitate febrilă în ultima perioadă. Am văzut chiar schimbări la nivelul unor ministere, încercarea de a face faţă.

Dar să ştiţi că nu va folosi nimănui dacă premierul Leancă mai face câteva plimbări pe la Bucureşti şi împreună cu Victor Ponta atacă preşedintele. Leancă ar fi bine să aibă grijă care-i este relaţia cu Federaţia Rusă”, a afirmat şeful statului. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata