Băsescu îi cere premierului să demisioneze: Ponta, trădează-mă pe mine! Eu te-am desemnat

19

Fostul președinte Traian Băsescu îi transmite premierului Victor Ponta, într-o postare pe Facebook, publicată marți, că el este cel care l-a desemnat în funcție după alegerile câștigate de USL și, pe cale de consecință, dacă ar demisiona de la Palatul Victoria, nu ar trăda electoratul.

„Mincinosul național încearcă să ne convingă că, dacă ar demisiona, ar trăda electoratul. Bietul mitoman a ajuns să creadă și vrea să convingă o lume întreagă că el a fost ales de popor. Nu, dragule, pe tine nu te-a ales niciun popor, ci te-am desemnat eu pentru funcția de prim-ministru, respectând principiul constituțional că o alianță care a câștigat alegerile cu 68% poate propune premierul”, a scris Băsescu pe rețeaua de socializare.

Fostul șef al statului consideră că Ponta vine „de nicăieri la Palatul Victoria” în condițiile în care USL, care a câștigat alegerile, nu mai există.

„În concluzie, nu poporul te-a făcut prim-ministru, ci eu te-am desemnat pentru această funcție, iar Parlamentul a aprobat propunerea mea. De aceea, te rog, trădează-mă pe mine, care te-am desemnat, demisionând și nu trăda interesele țării tale rămânând în funcție”, a mai scris Traian Băsescu.

Premierul Victor Ponta a afirmat luni seară, într-o emisiune tv, că demisia lui din funcție ar fi o trădare a cetățenilor care au votat USL, pentru că ar însemna întoarcerea la guvernare a celor care care au condus țara înainte de 2012. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News