Bătaie între suporterii dinamovişti şi cei de la Hajduk Split, în centrul Bucureştiului

Un număr de 50 de persoane, 25 de suporteri ai echipei Dinamo Bucureşti şi 25 dintre susţinătorii echipei croate Hajduk Split, s-au luat la bătaie joi (29 iulie 2010) după-amiază în zona magazinului Unirea din Capitală.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Bucureşti, Marius Militaru, a declarat că un bărbat a fost grav rănit, iar câţiva suporteri au ajuns la Secţia 10 Poliţie pentru a fi chestionaţi în legătură cu incidentul.

Aproximativ 500 de suporteri ai echipei croate de fotbal Hadjuk Split au sosit la Bucureşti, în vederea meciului cu Dinamo, din cadrul primei manşe a turului III preliminar al Ligii Campionilor, însă nu vor putea asista la jocul care va avea loc joi seara, de la ora 21,00, fiindu-le interzis accesul pe stadionul din Şoseaua Ştefan cel Mare.

Această decizie a fost luată în cadrul unei şedinţe tehnice care a avut loc miercuri, la sediul clubului Dinamo Bucureşti, la care au participat reprezentanţii UEFA, responsabilul delegat de securitate UEFA, responsabilul de ordine şi siguranţă al clubului Hajduk Split, precum şi reprezentanţi ai Jandarmeriei din România. Decizia a fost luată în urma consultărilor cu oficialii UEFA, având la bază sancţiunile primite de clubul croat, în urma unor incidente produse de suporterii echipei din Split.

Anul trecut, suporterii croaţi veniţi să asiste la partida din Europa League dintre FC Timişoara şi Dinamo Zagreb au devastat centrul oraşului de pe Bega, fiind potoliţi cu greu de forţele de ordine.

BucurestiCroatiaDinamofotbalinterdictiimeciurisecuritatestadioanesuporteriUEFAvictimeviolenta
Comentarii (0)
Adaugă comentariu