Benjamin Netanyahu l-a numit pe Naftali Bennet în funcţia de ministru israelian al Apărării

21

Prim-ministrul israelian în exerciţiu, Benjamin Netanyahu, l-a numit vineri seară pe Naftali Bennet în funcţia de ministru al Apărării, în tentativa de a se asigura că liderul formaţiunii Noua Dreaptă nu se va alia cu premierul-desemnat Benjamin Gantz, liderul mişcării Albastru & Alb.

Partidul Likud (centru-dreapta) a comunicat că liderul formaţiunii, Benjamin Netanyahu, a luat decizia de a-l numi pe Naftali Bennet ministru al Apărării după o întrevedere cu acesta. Numirea va trebui aprobată de Guvernul în exerciţiu, informează site-ul Ynetnews.com. Până acum, Naftali Bennet era ministru al Educaţiei.

Mişcarea Albastru-Alb (centru), condusă de premierul-desemnat Benny Gantz, l-a acuzat pe Benjamin Netanjahu că plasează interesele personale deasupra celor ale Israelului.

„Ca de obicei, numirea cinică decisă de Netanyahu pentru Bennett a fost făcută pentru interese politice şi personale înguste. Israelul are nevoie de un prim-ministru care să pună ţara pe primul loc. Numirea savorii zilei în funcţia de ministru al Apărării nu este adecvată pentru cel mai sensibil sistem al ţării noastre”, a reacţionat formaţiunea Albastru & Alb, conform cotidianului Times of Israel.

Oferta făcută de Benjamin Netanyahu pentru portofoliul Apărării este considerată o tentativă de a bloca apropierea formaţiunii Noua Dreaptă de o eventuală coaliţie guvernamentală care să îl susţină pe Benjamin Gantz.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata