Bittnet Systems a semnat un contract de investiţie cu o companie din industria de training IT

9

Bittnet Systems SA a semnat un contract de investiţie de tipul M&A cu acţionarul companiei DataScript sro, o companie ce activează în industria de training IT în Republica Ceha şi Slovacia, potrivit unui comunicat publicat luni pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Astfel, Bittnet va cumpara 20% din capitalul social al DataScript de la Moore Academy CZ Sro, pentru 275.000 euro, „preţ calculat la un multiplu EV/EBITDA de 7,5x.”

Suplimentar, Bittnet va pune la dispoziţia DataScript sub formă de împrumut (fie direct fie prin oferirea de garanţii) suma de 500.000 euro, în urmatorii trei ani, pe baza de proiecte punctuale dezvoltare de DataScript.

Iar DataScript va începe distribuirea de dividende anuale în proporţie de maximum 50% din profit, conform contractului de investiţie. În 2020, DataScript a realizat o cifră de afaceri de aproximativ 1 milion euro şi EBITDA de 180.000 euro

În conformitatea acordului de investiţie, noul consiliu de administraţie al DataScript va fi format din trei membri, un loc în bord revenind acţionarului Bittnet.

În prezent, DataScript este una dintre cele mai importante centre de training IT din Cehia, care activează atât pe segmentul de livrare către clienţi corporate, cât şi persoane fizice, acoperind cursuri de DevOps, RedHat sau AWS.

Printre certificările centrului de training DataScript din Cehia se numără unele complementare Bittnet training, dintre care:
Red Hat Alliance Training Partner, Symantec Authorized Education Delivery Partner, Veritas Authorized Training Partner.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Open

Close