Blaga: Dacă la Senat nu se întruneşte cvorumul, înseamnă că Ponta nu doreşte reducerea CAS

19

Președintele PDL, senatorul Vasile Blaga, a declarat luni că, în cazul în care la Senat nu va fi cvorum pentru votarea cererii de reexaminare a președintelui privind legea de reducere a CAS cu cinci puncte procentuale, înseamnă că premierul Victor Ponta nu-și dorește introducerea acestei măsuri.

„Măsurile luate de guvernarea Ponta în ultimii doi ani au dus România în recesiune. Cele 36 de taxe mărite, taxe noi, în special taxa pe stâlp, și creșterea accizei la combustibili ne-au adus în situația în care suntem. Ponta minte de dimineața până seara. Dimineața spune că nu mai mergem cu 130 km la oră, ci mergem cu 100 km la oră. Seara, dându-și seama că a sărit gardul, ne spune că nu se datorează lui recesiunea, ci că, din nou o minciună, spațiul euro este în recesiune. Sunt niște lucruri foarte clare și vrem să vedem dacă Ponta își mobilizează astăzi senatorii pentru a veni să votăm efectiv reducerea CAS, pentru că am impresia că și lucrul acesta îl face doar declarativ, speriat de scăderea încasărilor pe primele șase luni”, a susținut Blaga, copreședinte al ACL, la sediul organizației democrat-liberale din București.

Întrebat ce vor face senatorii PDL și PNL în cazul în care ședința Senatului convocată pentru luni nu va întruni cvorumul necesar, Blaga a spus: „Înseamnă că, pur și simplu, Ponta nu dorește reducerea CAS-ului”.

„Asta face, pentru că noi vrem să ne explice foarte clar care sunt sursele de compensare, sursele reale. A spus că le are, inclusiv în discuția pe care a avut-o la un moment dat la Cotroceni. Vrem să le știm și, dacă nu va dori să ne ni le spună astăzi, oricum va trebui să ni le spună la începutul sesiunii parlamentare, pentru că va fi obligat să ne spună de ce am ajuns în această situație de a avea recesiune economică”, a mai declarat președintele PDL.

Vasile Blaga a adăugat că mesajul ACL către premier este acela că există resurse serioase pentru a se putea compensa reducerea CAS.

„Trebuie, însă, să nu facă altceva decât să crească încasările la bugetul de stat. Să se lupte așa cum ar trebui, cu toate instituțiile statului, Ministerul de Finanțe, cu ANAF-ul, pentru creșterea gradului de colectare și pentru reducerea evaziunii fiscale, care a atins cote alarmante”, a arătat președintele PDL.

Ședința Biroului Permanent al Senatului are loc la ora 14,00, iar de la ora 16,00 senatorii se reunesc în plen.

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, declara vinerea trecută că există toate premisele ca legea privind reducerea CAS, retrimisă Parlamentului de șeful statului, să fie adoptată cu o majoritate covârșitoare în sesiunea extraordinară din această săptămână. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata