Blaga spune că Iohannis va fi un preşedinte care va occidentaliza ţara

24

Președintele PDL, Vasile Blaga, a afirmat, vineri, 29 august, la Slatina, că alianța între PNL și PDL este pentru „totdeauna”, iar candidatul acestei ACL la alegerile prezidențiale, Klaus Iohannis, va „occidentaliza” țara.

„De ce mergem pe mâna lui Klaus Iohannis? Pentru că de departe este cel mai valoros candidat anunțat în competiția electorală. A occidentalizat comunitatea pe care o conduce, Sibiul, înainte de a intra noi în UE și am convingerea că ce a făcut cu Sibiul va face cu România. În sfârșit vom avea un președinte care va occidentaliza această țară. În al doilea rând, Klaus Iohannis nu are nevoie să jignească pentru a spune ce are de spus, nu are nevoie să folosească expresii murdare, să arunce cuvinte pe care nu le arunci nici dușmanilor. (…) Este un om serios, un om care va reprezenta cu cinste interesele acestei țări, și va asigura nu numai dezvoltarea internă ci și parcursul euroatlantic al acestei țări de care avem atâta nevoie”, a spus Blaga.

El a subliniat că Iohannis a fost desemnat candidat la prezidențiale în mod democratic, în urma unei competiții electorale.

Liderul PDL a spus că alianța cu PNL este pentru „totdeauna”, „cel puțin pentru 140 de ani de acum înainte”.

„Nu a fost făcută pentru mine sau pentru dl. Klaus Iohannis. N-a fost făcută numai să câștigăm președinția. A fost făcută să câștigăm generalele, atunci când vor avea ele loc, nu numai în 2016, dacă vor avea loc în 2016, și pentru că vom guverna bine și cele din 2020 pentru că avem nevoie de 10 ani de putere pentru a schimba în bine România”, a adăugat Blaga.

Președintele PDL a subliniat că Alianța își va atinge obiectivele dacă se va îndrepta către fiecare categorie socială.

„Dacă ne apucăm efectiv serios de treabă și vom discuta în fiecare sat, cu fiecare om, indiferent care este poziția lor socială, pentru că uneori au greșit și liberalii și pedeliștii considerând că anumitor categorii sociale, ca de exemplu oamenii în nevoi sau pensionarii, nu trebuie neapărat să le acordăm atenție, pentru că sunt votanți ai lui Iliescu și ai PSD. Au fost, pentru că n-am avut noi grijă și va trebui să învățăm din lucrurile astea, marele partid de dreapta. Sunt convins că am învățat și sunt convins că împreună cu dumneavoastră ne vom atinge obiectivele”, a adăugat Blaga.

Liderul democrat-liberalilor a susținut că Victor Ponta va pierde alegerile prezidențiale.

„Ponta va mânca floricele iar Klaus Iohannis va depune jurământul în calitate de viitor președinte al României”, mai a spus Blaga.

Co-președinții ACL, Klaus Iohannis și Vasile Blaga, s-au aflat, vineri, la Slatina, unde au avut o întâlnire cu membrii PDL și PNL din județul Olt. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata