Bloc operator de înaltă performanţă, la Spitalul Municipal din Oradea

20

Spitalul Municipal din Oradea are, de miercuri, un bloc operator de înaltă performanță, complet utilat și dotat, cu patru săli de operație reabilitate în întregime și cu aparatură de foarte bună calitate, într-un proiect de 2,8 milioane euro, jumătate provenind din fonduri nerambursabile, jumătate fiind contribuția municipiului Oradea.

Rezultat al unui proiect HURO, în parteneriat cu Universitatea din Debrecen, Spitalul Municipal a fost dotat cu o sală de chirurgie computerizată, o sală de chirurgie oncologică generală, o altă sală pentru chirurgie pediatrică și una destinată pentru chirurgie pediatrică ortopedică. Proiectul a cuprins și amenajarea spațiilor gospodărești, a spațiilor de control și filtrare accese, precum și spațiile tehnice pentru instalațiile aferente blocului operator.

Totodată, s-a realizat achiziția de echipamente medicale pentru partenerul maghiar, precum și diferite activități menite să faciliteze transferul de know-how în domeniu între Oradea și Debrecen.

La închiderea proiectului, alături de invitații din domeniul sanitar orădean și partenerii din Debrecen a participat și viceprimarul Mircea Mălan, care a mulțumit colaboratorilor pentru realizarea acestui proiect important pentru spitalul orădean.

Proiectul intitulat „Reabilitarea și dotarea blocului operator al Spitalului Municipal Dr. G. Curteanu” a fost finanțat prin Programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-România 2007-2013 și implementat de Primăria Municipiului Oradea și Spitalul Municipal „Dr. Gavril Curteanu” în parteneriat cu Universitatea din Debrecen pe o perioadă de 28 luni. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata