Boc, despre acordul cu FMI: Unele lucruri pot fi îmbunătăţite, dar deficitul rămâne 6,8%

22

Unele aspecte legate de acordul cu Fondul Monetar Internaţional pot fi îmbunătăţite, însă România trebuie să se încadreze în ţinta de deficit de 6,8% din produsul intern brut în acest an, a declarat luni (26 iulie 2010) prim-ministrul Emil Boc.

„Evaluăm situaţia actuală şi eu spun că, în acest moment, avem situaţia sub control. Unele lucruri merg mai bine, altele pot fi îmbunătăţite şi pregătim cadrul pentru 2011”, a spus Boc, la Radio România Actualităţi. „Ţintele de deficit sunt cele agreate şi trebuie să rămânem în ţintele agreate”, a subliniat el.

Şeful Guvernului a explicat că misiunea FMI care a sosit luni în România întreprinde o vizită de evaluare, având în vedere şi rectificarea bugetară pe care Guvernul urmează să o facă la începutul lunii august.
„Această vizită a FMI este una de evaluare, în acest moment, de a analiza rectificarea bugetară pe care o avem pregătită la începutul lunii august, pentru a ne încadra în deficitul bugetar convenit cu FMI, de a discuta politicile pentru a ne încadra în ţintele de deficit până la sfârşitul anului şi pentru anul viitor”, a mai afirmat Boc, la RRA.

Referitor la propunerile Camerei de Comerţ şi Industrie a României, ca Guvernul să renegocieze acordul cu FMI în vederea scăderii cotei unice de impozitare, Boc a evitat să facă un comentariu, însă a subliniat că Executivul menţine un dialog cu oamenii de afaceri. „Nu o să intru în jocul afirmaţiilor. Evident că avem dialog cu oamenii de afaceri şi-l vom păstra în continuare”, a spus Emil Boc.

România a primit deja tranşa a cincea de la FMI, în valoare de circa 900 de milioane de euro, bani care au fost preluaţi de Banca Naţională a României, urmând ca, în septembrie, Ministerul Finanţelor să primească partea Comisiei Europene de împrumut, care va reveni Guvernului, pentru susţinerea deficitului bugetar, a menţionat Boc.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata