Boc: Îmi păstrez optimismul privind creşterea salariilor bugetare în 2011

17

Prim-ministrul Emil Boc a afirmat, joi, că îşi menţine optimismul în legătură cu recuperarea a 10 puncte procentuale din diminuarea cu 25% a salariilor din sectorul bugetar în anul 2011, iar în maximum două săptămâni Guvernul va putea prezenta scenariul aplicării legii salarizării unitare pe anul viitor, în funcţie de care se va realiza creşterea previzionată.

‘Îmi păstrez un optimism moderat, în 2011 vom recupera o parte din salariul diminuat cu 25% din 2010. La unii se va recupera mai mult, la alţii mai puţin, în condiţiile legii salarizării unice, la care lucrăm în manieră accelerată în momentul de faţă şi în maximum două săptămâni de aici înainte veţi putea vedea practic scenariul salarizării unice pentru anul 2011, în materie bugetară.

Acum suntem deja la faza unor simulări, care se realizează în contextul angajamentelor pe care România le are în vedere cu Comisia Europeană şi FMI, depinzând de succesul procesului de restructurare’, a declarat Boc, la postul public de televiziune.

El a menţionat că până în prezent Guvernul a adoptat acte normative pentru disponibilizarea a 75.741 de bugetari, 92.000 de posturi fiind prevăzute în total pentru desfiinţare, însă procesul de aplicare a acestor măsuri ar putea dura până la începutul anului 2011.

‘Pentru aceste disponibilizări sunt emise deja actele normative. Procedurile se vor derula pe parcursul acestui an şi nu excludem să se prelungească şi la începutul anului viitor, după cum procesul de restructurare nu s-a încheiat. Acte normative vor mai fi elaborate în continuare în august şi începutul lui septembrie’, a explicat primul-ministru.

Pe 4 august, preşedintele Traian Băsescu a criticat, la televiziunea publică, graba cu care a fost făcut anunţul majorării salariilor bugetarilor de către reprezentanţi ai Guvernului.

‘Nici nu se încheiaseră ecourile conferinţei de presă a instituţiilor care apreciau eforturile României (Fondul Monetar Internaţional – n.r.), pentru că toţi ştiu că un Guvern politic nu ia cu bucurie măsuri care afectează populaţia, dar nici nu se terminase conferinţa de presă şi deja aveam anunţuri de la membri ai Guvernului cum vor mări ei salariile la anul. Asta arată incapacitatea de a fi puternici. Ţara în criză are nevoie de oameni puternic’, a afirmat Băsescu, subliniind că se referă la actualul Guvern.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata