Bogdan Aurescu a fost invitat în Turcia de către ministrul de Externe turc

21

Ministrul de Externe al Turciei , Mevlüt Çavuşoğlu, l-a invitat pe Bogdan Aurescu în Turcia, pentru a efectua o vizită de lucru, a transmis MAE, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX. Cei doi oficiali au purtat, joi, o convorbire telefonică.

„Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a avut astăzi, 7 noiembrie 2019, o convorbire telefonică cu ministrul turc al afacerilor externe, Mevlüt Çavuşoğlu, la inițiativa acestuia. Oficialul turc a adresat felicitări cu ocazia revenirii în funcția de ministru al afacerilor externe al României, exprimând apreciere pentru reluarea cooperării cu omologul român în această poziție.În cadrul discuției, Bogdan Aurescu a subliniat angajamentul pentru continuarea și dezvoltarea cooperării cu Turcia, care se derulează în baza Parteneriatului strategic adoptat în 2011. Discuția a prilejuit, totodată, o trecere în revistă a aspectelor bilaterale curente, fiind reliefată satisfacția cu privire la stadiul cooperării economice, aflat pe o tendință ascendentă. De asemenea, a fost agreată importanța reluării lucrărilor Comisiei mixte interguvernamentale de cooperare economică bilaterală”, transmite MAE, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Instituția precizează, de asemenea, că Bogdan Aurescu a evidențiat în cadrul discuției telefonice importanța intensificării cooperării în domeniul securității regionale la Marea Neagră și pe Flancul Estic al NATO, inclusiv în formatul trilateral informal de securitate cu Polonia, fiind subliniată importanța continuării consultărilor în acest format.

În încheiere, Mevlüt Çavuşoğlu l-a invitat pe Bogdan Aurescu în Turcia.

„Ministrul Aurescu a reiterat susținerea României pentru continuarea dialogului UE-Turcia, în beneficiul ambelor părți și a reliefat abordarea constructivă a României, inclusiv pe perioada deținerii mandatului de Președinție a Consiliului UE, amintind organizarea Consiliului de Asociere UE-Turcia, după o pauză de patru ani. Ministrul Çavuşoğlu a adresat ministrului Aurescu invitația de a efectua o vizită în Turcia”, se mai arată în comunicatul de presă remis MEDIAFAX.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata