„Botezul sturionilor”: 1.000 de puieţi de păstrugă eliberaţi în apele Dunării

18

Circa 1.000 de puieți de păstrugă (o specie de sturion) au fost eliberați vineri, 10 iulie, în apele Dunării, în cadrul celei de-a patra ediții a acțiunii ‘Botezul Sturionilor’, organizată de compania Veolia, în parteneriat cu Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării și cu Primăria municipiului Tulcea.

Veolia și Apa Nova București organizează, în perioada 9-12 iulie 2015, în Delta Dunării, o acțiune denumită ‘Luminează planeta cu fapte bune’, la care participă circa 250 de persoane, ambasadori, reprezentanți ai programului UNESCO, ai ONG-urilor sau asociațiilor angajate în protecția mediului.

Cu această ocazie, va avea loc și iluminarea unei promenade pe lungimea de un kilometru pe digul de la Sfântul Gheorghe, inaugurarea Bibliotecii din Sfântul Gheorghe, care a fost dotată cu cărți primite de la donatori, lansarea de albume UNESCO și Asociația grădinilor Botanice din România.

Partenerii evenimentului sunt UNESCO România, Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării, Asociația Internațională a Apei (IWA), și, în acest an, s-a alăturat și Comitetul Național Român de Iluminat, anul 2015 fiind proclamat Anul Internațional al Luminii. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata