Box: Lucian Bute revine în ring pe 6 decembrie, într-o „supergală” la Montreal

7

Boxerul român Lucian Bute va reveni în ring pe 6 decembrie, la aproape un an după înfrângerea la puncte suferită în fața candianului Jean Pascal, urmând să ia parte la o „supergală” care va avea loc la Montreal.

„E oficial — următorul meci pe 6 decembrie… amănunte în curând … stați aproape…”, a precizat Bute într-un mesaj postat pe contul său de Facebook.

Deocamdată nu se cunoaște numele viitorul adversar al românului, fost campion mondial la categoria super-mijlocie, versiunea IBF, însă presa canadiană precizează că Bute ar urma să fie vedeta unei „supergale”, alături de Adonis Stevenson și campionul mondial la categoria grea Bermane Stiverne, care va avea loc la Centre Bell sau pe Stadionul Olimpic din Montreal.

Ziarul La Presse precizează că promotorii Yvon Michel, Jean Bédard și Camille Estephan au demarat negocierile pentru organizarea acestei „supergale”, care va fi „una dintre cele mai importante din istoria boxului canadian”.

„Mai este încă drum lung până se va ajunge la o înțelegere, a precizat Yvon Michel, promotorul lui Stevenson. Însă am început să discutăm despre asta. Dacă voi putea să ajut ca acest proiect să se realizeze, o voi face”.

Adonis Stevenson, boxer canadian de origine haitiană, se află în căutarea unui adversar după retragerea lui Bernard Hopkins, în timp ce Bermane Stiverne, care urmează să-și apere titlul mondial WBC la categoria grea împotriva americanului Deontary Wilder, este un boxer care a crescut la Montreal.

Planul la care lucrează cei trei promotori din Quebec este simplu: să reunească meciurile celor trei boxeri — Bute, Stevenson și Stiverne — într-o singură gală, la Montreal, pe 6 decembrie, care ar urma să fie transmisă în direct de postul de televiziune Showtime, adaugă La Presse.

În vârstă de 34 ani, Lucian Bute a disputat 33 de meciuri ca profesionist, înregistrând 31 de victorii, între care 24 înainte de limită, și 2 înfrângeri. El a cucerit titlul mondial IBF la supermijlocie în octombrie 2007, după victoria prin KO tehnic în fața columbianului Alejandro Berrio. Românul și-a apărat cu succes de nouă ori centura cu diamante de campion mondial, înainte de a o ceda în mai 2012 englezului Carl Froch, care l-a învins tot prin KO tehnic în repriza a 5-a. Bute a disputat ultimul său meci pe 18 ianuarie 2014, când a fost învins la puncte de canadianul Jean Pascal.

În cursul ultimelor luni, Lucian Bute a consultat mai mulți specialiști pentru a înțelege „blocajul psihologic” pe care a afirmat că l-a resimțit în ultimele sale lupte.

„Lucian a găsit răspunsuri la întrebări sale. Nu putem garanta că Lucian Bute din zilele sale bune va reveni, însă credem că mergem în direcția bună și am luat cele mai bune decizii”, a declarat promotorul românului, Jean Bedard. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata