Braşov: 200 de brutari, cofetari şi bucătari din ţară şi din străinătate îşi demonstrează măiestria la GastroPan

20

GastroPan, cel mai mare târg de panificaţie, cofetărie şi alimentaţie publică, organizat pe piaţa autohtonă de profil şi unul dintre cele mai importante din Europa Centrală şi de Est, se desfăşoară la Braşov Business Park în perioada 4-6 aprilie. Evenimentul prezintă cele mai noi şi mai eficiente ingrediente, echipamente, tendinţe şi tehnologii de producţie pentru specialiştii şi antreprenorii în domeniu, programul fiind completat de numeroase concursuri şi demonstraţii.

Sunt prezenţi la târg 120 de expozanţi din 23 de ţări, 200 de brutari, cofetari şi bucătari, 20.000 de vizitatori, specialişti invitaţi, zeci de concursuri, demonstraţii practice, lansări de produse, conferinţe şi workshop-uri, toate desfăşurâdu-se pe o suprafaţă de 6000 de metri pătraţi.

„Acest târg este tot mai mare. În fiecare an tot creştem, dar, din păcate, în zona Ardealului nu sunt săli pentru expoziţie mai mari decât aceasta, de la Braşov. Noutatea acestei ediţii este aceea că vom da la fiecare categorie de participanţi premiul „Inovaţia anului”, pentru cele mai inovative produse pe care un juriu internaţional le va stabili. Este un eveniment extrem de important pentru producătorii din panificaţie, pentru cofetari, patiseri, pentru Ho-Re-Ca şi sper că participanţii, dar şi cei care ne vor vizita, vor fi mulţumiţi şi vor avea ce vedea”, a declarat  directorul GastroPan, Vasradi Erdos Ildiko.

Concursurile care se vor desfăşura pe parcursul celor trei zile sunt cele din domeniul panificaţie-patiserie, cofetărie, gastronomie şi gelaterie.

Astfel, vineri se va desfăşura concursul „Tortul Anului 2014”, cu tematica „Armonie Florală”. Sâmbătă, concursul „Pâinea Anului 2014” cu tematica „Viaţa la Țară”, iar duminică, concursul „Îngheţata Anului”. Tot duminică vor avea loc concursurile de sculptură în legume şi fructe şi montarea de platouri cu preparate reci pentru 6-8 persoane.

În zona DEMO a GastroPan, cei mai talentaţi brutari, cofetari şi brutari, atât din ţară cât şi din străinătate, susţin demonstraţii practice permanente în cadrul expoziţiei, cum ar fi sculptură creativă în fructe şi legume de către o echipă de brutari specializaţi din Ungaria, modelarea florilor şi a figurinelor din pastă de zahăr de către designeri români specializaţi în Anglia, modelare artistică zahăr ars şi suflat de către un cofetar câştigător al Olimpiadei de Cofetărie din Brazilia, creaţie artistică şi coaceri demonstrative de către un brutar artizan din Ungaria, decorarea deserturilor din turtă dulce executată de un specialist artizan din România, procesare şi modelare artistică din zahăr caramelizat( grilaj), de un cofetar specializat din Ungaria, şi confecţionarea deserturilor şi a pieselor artistice din ciocolată de către câştigătorul ediţiilor 2012 şi 2013 ale concursurilor de creaţie artistică în ciocolată GastroPan.

GastroPan 2014 este organizat de Boro Info SRL, Revista Brutarul, Revista Gastronomia, iar organizatorul concursurilor este Asociaţia Specialiştilor din Panificaţie şi Gastronomie PanGastRo. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata