Braşovenii continuă să-şi verifice conturile deschise la Credit Europe Bank

22

Braşovenii au continuat şi joi, 12 august, să vină la sediul sucursalei băncii Credit Europe Bank din bulevardul Mihail Kogălniceanu, pentru a-şi verifica conturile, după ce, 11 persoane au constatat, în ultimele zile, că nu mai au niciun leu în ele.

Aproape 200 de oameni s-au strâns, în cursul dimineţii, la sediul băncii, cei mai mulţi dorind să vadă care este situaţia conturilor lor.

Vicepreşedintele băncii, Omer Tetik, aflat joi la sucursala Credit Europe Bank din Braşov, a precizat că până în prezent au fost depuse doar trei cereri de închidere a contului.

El a mai spus că, din verificările făcute, a reieşit că 20 de clienţi ai băncii au fost păgubiţi, dar a precizat că oamenii îşi vor primi înapoi banii.

„Banca a început deja să facă plăţile pentru clienţii păgubiţi şi regretă faptele întâmplate”, le-a spus vicepreşedintele Credit Europe Bank ziariştilor adunaţi la sucursala băncii.

Mai mulţi braşoveni au constatat că au rămas fără banii din conturile deschise la Credit Europe Bank, după ce, în cursul lunii iulie şi la începutul lunii august s-au prezentat la bancă pentru reînnoirea contractului şi renegocierea dobânzilor. Oamenii au depus sesizări la OPC, iar în urma verificărilor s-a stabilit că din conturi lipseşte, în total, un milion de lei. Cele mai mari sume sunt de 73.000 de euro, respectiv 204.000 de lei.

Conducerea sucursalei a început o anchetă internă, în data de 30 iulie, în urma plângerilor făcute de clienţi, iar în 5 august a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov.

În urma cercetărilor efectuate de poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Braşov, în perioada 6 – 8 august, în acest caz au fost identificaţi cinci suspecţi. Este vorba despre un angajat care făcea parte din conducerea sucursalei, trei operatori de la ghişee şi un casier.

Dosarul a fost înaintat către DIICOT – Serviciul Teritorial Braşov, pentru continuarea cercetărilor.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata