C. V. Tudor anunţă că PRM va da în judecată Guvernul pe OUG 58/ 2010

14

Preşedintele Partidului România Mare, Corneliu Vadim Tudor, a anunţat vineri că a înaintat Avocatului Poporului o solicitare de a sesiza Curtea Constituţională cu privire la ordonanţa 58/2010 referitoare la modificarea Codului Fiscal.

C. V. Tudor a susţinut, într-o conferinţă de presă, că ordonanţa încalcă articolul 139, alin. 1 din Legea fundamentală, care prevede că „impozitele, taxele şi orice alte venituri ale bugetului de stat şi ale bugetului asigurărilor sociale de stat se stabilesc numai prin lege”.

„Vom da în judecată Guvernul Boc şi vom solicita anularea OUG 58/2010, care este neconstituţională, fiindcă o modificare a legii 571/2003 privind Codul Fiscal se putea face numai prin proiect de lege sau iniţiativă legislativă şi nu prin ordonanţă”, a declarat preşedintele PRM.

El a criticat dur faptul că în ordonanţa de urgenţă 58 este prevăzută obligativitatea ca, lunar, persoanele care obţin venituri din activităţi independente să prezinte o declaraţie a veniturilor.

În opinia lui Corneliu Vadim Tudor, o astfel de prevedere nu face altceva decât să „îngenuncheze” oamenii de cultură. „Această prevedere este o lecţie de dresură a oamenilor de cultură. Guvernul Boc doreşte să îi îngenuncheze pe toţi artiştii, compozitorii, jurnaliştii. Prin obligativitatea de a depune în fiecare lună declaraţii de venit, Guvernul Boc a transformat cultura românească în lagăr. Ce să mai impoziteze la aceşti oameni? Artişti de renume mondial au ajuns în aşa hal că nu mai au bani de un bilet de tramvai”, a declarat liderul PRM.

Corneliu Vadim Tudor a menţionat că şi el, ca scriitor, este afectat de această ordonanţă.

„Nu câştigi, ca scriitor, mai nimic din drepturile de autor, fiindcă 2% din câştiguri se îndreaptă către Fondul Literar. Pentru cele două publicaţii ale mele trebuie să plătesc câte 25 – 50 lei pe articol publicat. Rezervorul este gol. Librăriile nu mai au vânzări. Mai intră câte unul – doi în librării, salivează şi pleacă mai departe că nu au bani să îşi cumpere o carte”, a declarat C. V. Tudor.

Preşedintele PRM i-a sfătuit pe cei afectaţi de ordonanţă să intre în aşa-zisa „grevă fiscală”. „Este foarte greu şi pentru presă. Această ordonanţă este bomboana de pe coliva presei. Eu îi sfătuiesc pe toţi cei afectaţi să nu plătească nimic, să intre în grevă fiscală”, a mai spus C. V. Tudor.

Totodată, liderul PRM a precizat că o soluţie ar fi nu impozitarea drepturilor de autor, ci „să se ia bani de la cele 1.700 de fundaţii de interes public care primesc bani de la bugetul de stat”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata