Camera Deputaţilor: Moţiunea simplă pe Agricultură a fost respinsă de plen

10

Camera Deputaţilor a respins miercuri, 26 mai, moţiunea simplă pe Agricultură depusă de PSD şi intitulată „Programul naţional pentru agricultură şi dezvoltare al Guvernului Boc pe anul 2010: Falimentul fermierilor din România”.

Împotriva moţiunii s-au pronunţat 132 deputaţi, „pentru” au votat 112, iar şapte s-au abţinut.

Moţiunea simplă a fost prezentată şi dezbătută, marţi, în plenul Camerei Deputaţilor.

Ministrul Agriculturii, Mihail Dumitru, a recunoscut, în plen, că temele moţiunii pleacă de la realităţi ale sectorului agricol, afirmând că sunt probleme acumulate în decursul ultimilor 20 de ani, pentru care nu s-au găsit niciodată soluţii adecvate.

„Dacă, într-adevăr, aţi aşteptat de la mine, ca ministru, să rezolv toate aceste probleme în cinci luni de mandat, vă spun că niciun ministru nu le poate rezolva într-un timp atât de scurt, mai ales în contextul economico-financiar actual”, a spus Dumitru.

Deputatul Alianţei PSD+PC Viorel Ştefan i-a îndemnat pe parlamentari să voteze pentru moţiunea simplă, susţinând că adoptarea acesteia nu va duce la demiterea ministrului, ci la o „privire mai atentă a Guvernului asupra acestui domeniu”.

„Haideţi să mai citim odată concluziile acestei moţiuni simple şi, dacă mai credeţi că măcar una dintre ele merită atenţia dumneavoastră, să votăm pentru această moţiune, pentru că ea nu va avea drept consecinţă demiterea ministrului Agriculturii, ci poate o privire mai atentă din partea Guvernului pe acest domeniu de activitate care înseamnă agricultura românească la nivelul anului 2010″, a afirmat, de la tribuna Camerei Deputaţilor, Viorel Ştefan.

În schimb, deputatul UDMR Kelemen Atilla a declarat că Uniunea nu va vota moţiunea simplă asupra Agriculturii, explicând că problemele acestui domeniu nu vor fi rezolvate prin astfel de documente „pompoase”.

PNL a anunţat că va susţine moţiunea simplă privind Agricultura şi a cerut Guvernului să îşi revizuiască poziţia „faţă de agricultura României şi faţă de ţăranul român”.

Independentul Gheorghe Zoicaş şi-a exprimat regretul că i-a dat votul de învestitură ministrului Agriculturii, Mihai Dumitru, şi i-a transmis acestuia că nu ar mai trebui să stea alături de Laszlo Borbely şi Elena Udrea şi, în consecinţă, să-şi prezinte demisia.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata