Camera Deputaţilor se întruneşte luni (16 august 2010) în sesiune extraordinară

19

Camera Deputaţilor se va reuni în sesiune extraordinară luni (16 august 2010) urmând ca pe ordinea de zi să se afle proiectul de lege privind Agenţia Naţională de Integritate, iar alte puncte să fie, la propunerea PNL, două proiecte de lege care în prezent se află la Comisia de buget.

Cele două proiecte de lege sunt propunerea legislativă privind combaterea plăţilor întârziate şi un proiect pentru aprobarea unor măsuri de reducere a taxelor şi impozitelor.
Astfel, luni, la ora 10,00, a fost reprogramată şedinţa Comisiei de buget, la ora 12,00, va fi convocat Biroul Permanent, la ora 13,00, grupurile parlamentare se vor reuni în şedinţă, iar la ora 14,00 va începe şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor.

În această săptămână, deputaţii din Comisia juridică au dat un raport favorabil cu unanimitate de voturi, pe legea privind Agenţia Naţională de Integritate. Preşedintele Comisiei juridice, democrat liberalul Daniel Buda, a spus, marţi, 10 august, că, în opinia sa, noul proiect de lege privind ANI nu mai are hibe, astfel încât nu va mai putea fi declarat neconstituţional de către Curtea Constituţională.

Potrivit acestuia, deputaţii jurişti au reintrodus în proiectul de lege comisiile de anchetă de pe lângă Curţile de Apel, ce fuseseră scoase de către Senat. Un alt element îl constituie introducerea unui singur formular al declaraţiei de avere. Parlamentarul PDL a precizat că deputaţii jurişti au eliminat din actul normativ aspectele care ar putea încălca normele de tehnică legislativă.

Buda şi-a exprimat credinţa că proiectul de lege va satisface atât exigenţele Curţii Constituţionale, cât şi aşteptările Comisiei Europene, „astfel încât să nu mai planeze asupra României pericolul blocării fondurilor europene”.
Preşedintele Traian Băsescu a decis, pe 20 iulie, să convoace Parlamentul în sesiune extraordinară pentru a discuta legea de organizare şi funcţionare a Agenţiei Naţionale de Integritate, dar şi alte două proiecte.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata