Caniculă şi instabilitate atmosferică, în Muntenia, Moldova şi Dobrogea

15

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis joi, 5 august, o informare privind producerea de fenomene meteo periculoase, începând din partea a doua a zilei de joi, valabilă pentru estul Munteniei, sudul Moldovei şi Dobrogea.

Astfel, vremea va fi călduroasă în estul Munteniei, în sudul Moldovei şi în Dobrogea, unde indicele temperatură-umezeală ITU va depăşi pragul critic de 80 de unităţi, ceea ce va conduce la disconfort termic, dar şi fenomene de instabilitate atmosferică.

Manifestări de instabilitate atmosferică (averse ce pot avea caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de vânt cu aspect de vijelie şi căderi de grindină) se vor produce, local, în zonele de deal şi de munte, dar şi în sud-vestul ţării şi pe arii restrânse în celelalte regiuni.

Meteorologii atrag atenţia că, în următoarele zile, în est şi sud-est vremea va deveni caniculară, în timp ce instabilitatea atmosferică va fi accentuată în jumătatea de vest a teritoriului.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor prognozate, ANM va actualiza informarea citată prin atenţionări sau avertizări meteorologice.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata