Cât mai face un agent imobiliar: 200 euro/lună. „Acum trei ani luam 2.000 de euro”

0

– După ce a lucrat mai bine de zece ani într-o agenţie imobiliară, Cezar Onaca din Cluj-Napoca, în 2007 a decis să lucreze pe cont propriu, ca persoană fizică autorizată (PFA), şi asta pentru că nu mai avea de plătit atâtea dări.

Cel mai bine i-a mers în perioada 2007-2008, când a avut câteva terenuri spre vânzare în exclusivitate, chiar în apropiere de fabrica Nokia de la Jucu, relatează Money.ro.

Cel mai mare câştig pe care l-a realizat a fost de 28.000 de euro pentru un teren de 28 de hectare, comisionul fiind de 1 euro/mp.
„În perioada în care piaţa mergea bine, venitul minim lunar era de 1.000 de euro. Au fost luni în care am încasat şi 3.000 şi 5.000 de euro”, ne-a declarat Cezar Onaca.

De doi ani, însă, nu l-a mai sunat nimeni. „Tranzacţiile imobiliare aici la Cluj au scăzut cu 75%. Acum, sunt firme care vor să-şi mute sediul din clădiri de clasa A, unde chiria este de 10-15 euro/mp, în zone unde tariful este mai mic, de 5 euro/mp”, adaugă Onaca.

Venitul minim lunar, garantat, pe care îl obţine pe timp de criză este de 100 de euro, şi asta pentru că pe lângă intermedierea tranzacţiilor, puţine la număr, se mai ocupă şi de întreţinerea unor apartamente. In plus, dacă mai pică vreo închiriere, mai scoate 100 de euro.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata