Cătălin Ivan: Cred că în spatele atitudinii lui Băsescu privind Legea certificatelor verzi se ascund interese economice

15

Purtătorul de cuvânt al PSD, europarlamentarul Cătălin Ivan, consideră că în spatele atitudinii preşedintelui Băsescu privind Legea certificatelor verzi se ascund interese de natură economică.

„Ponta vorbeşte despre consecinţele despre nepromulgarea legii. Unul vorbeşte despre viitor, iar celălalt despre ordonanţa care a produs efecte. Încercăm sa îi înţelegem raţionamentul lui Băsescu. Nu ştiu de ce Băsescu nu promulgă legea de care România are nevoie. Nu bănuiesc că Băsescu vrea să facă rău tuturor românilor, ci cred că în spate se ascund anumite interese de natură economică”, a afirmat Cătălin Ivan în cadrul unei emisiuni tv.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat miercuri că OUG 57/2013 este în vigoare, susţinând că premierul Victor Ponta fie minte, fie este incompetent.

„Legea 220/2008 dădea un număr de certificate (…), pe bună dreptate Guvernul a considerat că primele acordate, numărul de certificate acordate este mare, mai ales pentru perioada actuală şi a emis această OUG 57/2013, care este în vigoare. Ceea ce spune premierul ori este minciună, ori este incompetenţă, ori amândouă la un loc. (…) Preşedintele nu poate bloca aplicarea unei OUG, ci numai Avocatul Poporului”, a afirmat Băsescu, la Palatul Cotroceni.

Şeful statului a punctat că ordonanţa de urgenţă este în vigoare aşa cum a fost emisă de premierul Victor Ponta. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata