Cazanciuc: Raportul MCV, mai bun decât cel de anul trecut; recomandările privind statul de drept – eliminate

24

Raportul de evaluare a progreselor înregistrate de România în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare de anul acesta este mai bun decât cel de anul trecut, a afirmat, miercuri, ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc.

”Raportul de anul acesta este mai bun decât cel de anul trecut. S-a revenit la structura de evaluare anterioară cu cele patru condiţionalităţi, fiind eliminate recomandările referitoare la statul de drept”, a adăugat ministrul Cazanciuc.

România a făcut progrese în numeroase domenii de la ultimul raport în cadrul MCV, a declarat miercuri, la Bruxelles, purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Mark Gray.

„Bilanţul instituţiilor-cheie din domeniul judiciar şi în materie de integritate a rămas pozitiv, în ciuda unor circumstanţe uneori dificile. A continuat adoptarea unor modificări legislative necesare şi îndelung aşteptate, iar spiritul de cooperare dintre instituţiile judiciare şi Ministerul Justiţiei contribuie la soluţionarea problemelor de ordin managerial. În acest sens, situaţia a beneficiat de atmosfera mai calmă din punct de vedere politic din ultimii ani”, a spus Mark Gray, care a prezentat ultimul raport privind progresele înregistrate de România în cadrul MCV.

Purtătorul de cuvânt al executivului comunitar a adăugat că, cu toate acestea, persistă preocupările legate de independenţa sistemului judiciar şi sunt multe exemple de rezistenţă la măsurile în materie de integritate şi anticorupţie. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata