Ce înseamnă să economisești într-un mod cu adevărat eficient?

23

Ne trăim viața într-o societate care pare din ce în ce mai mult axată pe consumatorism, pe achiziționarea de bunuri și produse fără a fi bazată pe o nevoie certă și imediată. Cumpărăm pentru că este un trend, fără să luăm în calcul faptul că atunci când vom avea nevoie de bani urgent pentru diverse probleme care trebuie rezolvate, vom fi nevoiți să apelăm la un împrumut rapid de 1000 euro (pikaluotto 1000), fără ca noi să avem posibilitatea de a ne ajuta din propriile economii. În loc să facem din economisire un trend pe care să-l urmăm, ne raliem tendinței generale de a cumpăra în mod haotic. Până la urmă, ce înseamnă să economisești într-un mod cu adevărat eficient?

Cheltuielile lunare să fie cât mai mici, iar economiile cât mai mari!

Economisirea eficientă înseamnă să-ți poți permite din proprii bani diverse vacanțe sau achiziționarea unor produse catalogate în secțiunea lux. Acest aspect înseamnă că ne-am făcut din economisire un scop în sine, ne-am propus un anumit procent pe care să-l economisim lunar (în general, în cazul celor care sunt singuri, nivelul de economisire lunare trebuie să fie cuprins între 15%-20% din salariu, iar în cazul familiilor cu mai multe venituri, valoarea se poate dubla, între 30% și 40%). Pentru a economisi într-un mod eficient este nevoie de:

  • Stabilirea unui plan de economisire care trebuie urmat în mod riguros;
  • Identificarea celor mai avantajoase soluții din punct de vedere al economisirii;
  • Aplicarea comportamentului financiar orientat către economisire de fiecare dintre cei implicați în planul de realizare a economiilor;
  • Consultarea planului de economisire la sfârșitul fiecărei luni pentru a determina acele secțiuni unde se pot realiza îmbunătățiri.

Realizarea unui program zilnic de urmărire a cheltuielilor ocazionate de diversele cumpărături reprezintă o modalitate de a identifica cele mai bune opțiuni atunci când este vorba de o economisire la nivel radical. Desigur, eficientizarea modului în care economisim trebuie să se raporteze la așteptările și stilul nostru de viață, precum și la modul în care suntem dispuși să acceptăm aceste schimbări. Este foarte ușor, de exemplu, să ne eficientizăm modul în care plătim facturile, atunci când putem influența în mod direct nivelul costurilor (montarea unor apometre nu doar că indică în mod clar care este consumul lunar, dar ajută la eficientizarea modului în care consumăm apa, nivelul de economii fiind de până la 30%, ceea ce se poate cuantifica în câteva sute de lei pe an, bani adunați din ceea ce risipeam în trecut).

De asemenea, identificarea acelor soluții tehnice care nu doar ne ușurează modul de viață, ci și ne ajută să economisim (de la montarea de becuri eco-friendly și până la dotarea casei cu senzori care opresc lumina uitată aprinsă sunt opțiuni care eficientizează procesul de economisire). Dacă atunci când ai nevoie de bani împrumut mergi la cei care îți oferă mai multe avantaje, așa cum este heti24.fi, atunci când dorești să economisești cu adevărat, ai nevoie de cele mai bune soluții. Economisire înseamnă și o investiție plasată într-un obiect care se îmbunătățește nivelul de existență, de aceea, atunci când realizăm astfel de acțiuni care se soldează cu scăderea nivelului de consum pe termen lung, se spune că economisim într-un mod cu adevărat eficient!

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata