Ce salariu are pompierul care a scos cu mâinile goale bebeluşii din maternitatea Giuleşti

22

„CÂND INTRI ÎN FOC NU TE GÂNDEŞTI LA BANI” – Acesta este răspunsul pe care pompierul-erou care i-a salvat pe primii trei bebeluşi de la Giuleşti, Cristian Vâlcu, l-a dat ieri, la dialogul cu cititorii ziarului, la videochatul Gândul.  Salariul domnului Vâlcu nu trece de 15 milioane de lei vechi pe lună

Este şi motivul pentru care, spune salvatorul, nu vrea să fie premiat. „Rolul nostru este să salvăm vieţi, nu să luăm medalii”. Oricum, a precizat Vâlcu, cea mai mare mulţumire pentru el ar fi să-i vadă pe cei şase bebeluşi că supravieţuiesc. „Să dea Dumnezeu să trăiască şi vreau să-i văd când o fi să ies la pensie că-mi aduc un baston ş-o pălărie”.

Până la pensie însă, Vâlcu intră de astăzi în tură, „sută la sută apt”, după cum spune. „Mergem mai departe, indiferent ce se întâmplă. La intrarea în serviciu, noi avem o misiune foarte clară : aceea de a salva oameni, animale şi bunuri materiale. Niciodată nu ne gândim la remuneraţie. Asta ne e profesia – este asumată, astea sunt riscurile”, mărturiseşte Vâlcu.

Este bugetar, are şi el salariul tăiat cu 25% şi spune doar că face meseria din pasiune. „Nu are rost să vorbim de salariu. Cine conştientizează că asta este meseria, bine. Cine nu – asta e. Sunt vechi de 20 de ani, la mine este o pasiune. Nu pot spune că am venit ca nou în sistemul militar pentru un salariu. Pentru mine acum totul e doar pasiune. Eu nu vreau să rămân pe loc, eu vreau să urc în ierarhia cunoaşterii, să cunosc cât mai multe date, inclusiv tehnice, iar eu să le împărtăşesc altor colegi de-ai mei – cum trebuie să procedăm, care sunt procedurile noi de intervenţie, cum le implementăm ca să facem intervenţiile cât mai corect”.

Continuarea în Gândul

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata