Cel mai bine plătit executiv plasat de head-hunteri are 25.000 euro/lună

0
  • Un expat recrutat de firma de executive search Stanton Chase International în acest an este plătit cu 25.000 euro net pe lună
  • Cel puţin 50 de companii şi-au schimbat directorii generali în primele şase luni ale acestui an, iar unu din trei executivi schimbaţi este expat
  • Cel mai bine plătit executiv român câştigă aproape un milion de euro pe an

Conform unui sondaj efectuat de Ziarul Financiar pe baza datelor furnizate de principalii jucători din piaţă, cel mai bine plătit executiv plasat de head-hunteri în 2010 este un expat care primeşte un salariu de 25.000 de euro net pe lună. El a fost recrutat de firma de executive search Stanton Chase International.
Datele centralizate de ZF menţionează că în prima jumătate a acestui an şi-au schimbat directorii generali cel puţin 50 de companii, iar 30% dintre executivii schimbaţi este expat. În general, aceste schimbări au avut loc în structurile de conducere ale unor instituţii bancare.
Potrivit unor date, cel mai bine plătit executiv român câştigă aproape un milion de euro pe an (peste 83.000 de euro pe lună) şi lucrează în sectorul energetic. De asemenea, şi în retail sunt executivi care câştigă peste 600.000 de euro pe an (50.000 euro/lună).

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata