Cele mai scumpe maşini expuse la Salonul auto de la Geneva

26

Salonul auto de la Geneva și-a deschis joi porțile pentru public cu circa 130 de noi modele și concepte prezentate de aproximativ 220 de expozanți, reprezentând o piață care își revine după câțiva ani de criză. La Salon sunt expuse cele mai bune produse ale industriei auto în materie de motorizări și finisaje de lux, relatează Tribune de Geneve și huffingtonpost.fr.

La începutul săptămânii, mii de ziariști și expozanți s-au întâlnit la marele târg al industriei auto, iar de joi dimineață este rândul marelui public să vadă noile creații. La cea de-a 85-a ediție a Salonului, la care sunt expuse circa 900 de vehicule, sunt așteptați aproape 700.000 de vizitatori.

Ferrari 488 GTB

Ferrari, McLaren, Rolls Royce și alte mari firme au adus la Geneva ultimele lor creații, adevărate bijuterii în domeniu, care au însă și prețuri pe măsură.

De exemplu, Porsche 918 Spyder Hybrid este echipată cu un motor V8, are 608 cai putere, la care se adaugă două motoare electrice care dezvoltă o putere de 279 de cai. Poate fi cumpărată cu prețuri începând de la 726.000 de euro.

Zenvo ST1 este dotată cu un V8 care poate dezvolta 1.100 de cai putere. Costă 800.000 de euro.

Rolls Royce Phantom ‘Serenity’

Pagani Huayra (versiunea destinată pieței americane) are motor Mercedes AMG M158, V12, Twin-Turbo și se vinde cu prețuri începând de la 1,20 milioane de euro.

Mașina Rolls Royce Phantom ‘Serenity’ are un interior ultra-luxos, decorat cu sidef, lemn de cireș și bambus și mătase. ‘A necesitat 6.000 de ore de muncă manuală și este un exemplu evident care dovedește că fiecare Rolls Royce este unic’, a spus James Warren, purtătorul de cuvânt al mărcii. Prețul de vânzare este de 1 milion de lire sterline (aproape 1,4 milioane de euro).

Koenigsegg Regera

Modelul Koenigsegg Regera are 1.500 de cai putere și ajunge de la 0 kilometri la 400 în 20 de secunde. Cine vrea să îl aibă în garaj trebuie să plătească de la 2,5 milioane de euro în sus.

Noul Aston Martin Vulcan este echipat cu un motor V12 și are peste 800 de cai putere. Au fost fabricate doar 25 de exemplare, fiecare putând fi cumpărat cu 1,5 milioane de lire sterline (circa 2 milioane de euro).

Bugatti Veyron

Modelul Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse ‘La Finale’ este echipat cu un motor W16, dezvoltă o putere de 1.200 de cai și atinge 410 kilometri pe oră. Costă 2,3 milioane de euro. McLaren P1 GTR este dotată cu motor V8 și dezvoltă până la 986 cai. Cine și-o dorește trebuie să plătească 1,9 milioane de lire serline (2,6 milioane de euro).

Salonul găzduit de Palexpo din Geneva își va închide porțile în 15 martie. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto: Salon-auto.ch, 4tuning.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata