Cereri „zero” la creditul bancar pentru reabilitarea termică

15

Chiar dacă a trecut o lună de la lansarea programului, până în prezent la FNGCIMM nu a ajuns niciun dosar pentru credite din partea CEC. De ieri, 6 septembrie, şi BCR acordă astfel de împrumuturi, scrie Evenimentul Zilei

Totuşi, de la lansarea programului, adică de pe 2 august, aşa cum anunţa Aurel Şaramet, preşedintele Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), ca fiind data de la care „oamenii vor putea merge la CEC să solicite garanţie guvernamentală”, şi până în prezent nu a fost trimisă spre analizare către Fond nicio cerere.

„Analiza documentaţiilor de credit se poate face imediat, însă, până la această dată, nu avem înregistrată nicio solicitare de garantare”, ne-au transmis ieri oficialii FNGCIMM. Persoanele care doresc mai multe informaţii despre program le pot afla accesând pagina web a instituţiei (fngcimm.ro).

Perioada de acordare a creditului este de maximum 5 ani, iar dobânda este integral subvenţionată de către MDRT. Cele două bănci acordă credite care acoperă numai 90% din costuri, restul de 10% din valoarea de execuţie a lucrărilor trebuie finanţată din surse proprii ale beneficiarului. Banca nu percepe niciun alt comision în afara celui de gestiune solicitat de FNGCIMM.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata