Cererile DNA referitoare la Elena Udrea – aprobate de Camera Deputaţilor

21

Cererile DNA privind începerea urmăririi penale și arestarea preventivă a deputatului Elena Udrea în dosarul ”Gala Bute”, în care aceasta este acuzată de noi fapte, au fost aprobate luni de plenul Camerei.

Cererea DNA privind încuviințarea începerii urmăririi penale în dosarul Gala Bute, în care Elena Udrea este acuzată de trei infracțiuni de luare de mită, a fost aprobată de plen cu 218 voturi ”pentru” și 76 ”împotrivă”. Și solicitarea DNA de arestare preventivă a Elenei Udrea în același caz a fost aprobată de deputați cu 170 de voturi ”pentru” și 118 ”împotrivă”.

Prezentă în plen pentru a se apăra în fața colegilor, Elena Udrea a descris condițiile din arestul Poliției Capitalei.

„Nu mă voi da nici cu mir, nu voi citi nici acatiste, nu voi spune nici rugăciuni. Nu ar fi corect față de mine și nici față de dvs și nici față de românii care ne privesc. Vreau însă să știți ce ați făcut cu votul dvs pe 9 februarie. Ați votat trei cereri de arestare preventivă și o cerere de reținere. Pe 10 februarie am fost reținută, iar pe 11 februarie am fost arestată pentru 30 de zile. Am fost dusă în arestul Poliției Capitalei, verificată la sânge și dezbrăcată. Mi-au luat sutienul și am fost dusă într-o cameră cu dimensiunile de trei pe trei metri, cu patru paturi, câte două suprapuse, apă caldă era doar dimineața și noaptea, iar WC era de tip turcesc, fără ușă, dotat cu un duș pe care îl foloseam ca să tragem apa. Atunci când nimeni nu îl folosea, puneam un pet pe post de capac ca nu cumva să vină șobolanii. Pereții erau scorojiți, geamul nu se închidea cum trebuie și era curent. Dacă te spălai pe cap, nu aveai acces la foehn ca să te usuci, ceea ce îți dădea șanse minim la o răceală, dacă nu cumva la pneumonie sau meningită”, a spus Udrea, în Parlament.

Ea a adăugat că nu le solicită deputaților „clemență” sau „favoruri”, ci le cere să lase la o parte „stereotipurile și presiunile de orice fel”.

„Când veți pune, astăzi, bilele în urnă, vreau să vă gândiți că tot ceea ce se întâmplă constituie un precedent extrem de periculos. Doamnelor și domnilor, nu vă cer clemență și nici favoruri, nu vă cer nimic. Singurul lucru pe care, cred, că ar trebui să îl faceți este să gândiți dvs. înșivă, să lăsați la o parte stereotipurile și presiunile de orice fel, să răspundeți unei singure întrebări: Este, într-adevăr, spre binele României ce se întâmplă? Și apoi să votați cu conștiința împăcată că ați făcut ce trebuie pentru această țară și pentru democrație, atâta câtă mai există ea, astăzi, în România”, le-a transmis Elena Udrea colegilor de la tribuna Camerei Deputaților.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata