Cererile DNA referitoare la Elena Udrea – aprobate de Camera Deputaţilor

21

Udrea a menționat că cererea de arestare în dosarul „Gala Bute” se bazează pe denunțuri, unul dintre ele chiar al prietenei sale, fosta șefă a Companiei Naționale de Investiții, care acuzată fiind de luare de mită a decis că poate rămâne în libertate dacă ”toarnă” împotriva sa și a făcut-o.

„Avem dovada felului în care se ajunge la a fi acuzat un om sau chiar la a fi arestat, poate că eu, ca și dvs, suntem ultimii care ar trebui să invocăm absurdul acestei situații, pentru că noi suntem cei care am creat aceste legi — Codul de procedură penală și Codul penal. Cele două încurajează delațiunile și alimentează forțări din partea procurorilor. Dacă eu pe denunțuri am putut să stau arestată preventiv o săptămână, același lucru poate să li se întâmple fiecăruia dintre dvs și oricărui român. De aceea, cred că noi avem obligația să corectăm aberații născute în aplicarea acestor coduri și care afectează însuși procesul de justiție”, a explicat Elena Udrea.

Deși nu au fost intervenții din partea grupurilor parlamentare pe acest subiect, deputații s-au contrazis pe elemente de procedură, după ce liberalii au anunțat că vor vota la vedere în favoarea cererii DNA de arestare a deputatului Elena Udrea.

”Parlamentarii PNL vor vota la vedere în favoarea cererii de încuviințare a arestului preventiv. Îmi permit un singur comentariu — cred că Elena Udrea este poate ultima persoană, după Traian Băsescu evident, care ar fi putut să își permită să invoce așa-zisele abuzuri ale justiției. Ca să nu mai spun că Elena Udrea nu se află în arest preventiv în condițiile pe care ni le-a descris, este bine mersi acasă în arest la domiciliu”, a declarat Orban.

La rândul său, președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a precizat că există prevederi în Regulament unde se explică procedura de vot secret cu bile sau cu buletine.

„Mandatul este obligatoriu din partea Biroului permanent de a asigura secretul votului scris în articol, există un întreg pasaj între articolul 120 și articolul 130 în care ni se explică toată procedura de vot secret cu bile sau cu buletine. Este o chestiune pe care o numărăm nu numai strigând prezența, dar vedem și care vin la cele două urne să introducă bilele”, a spus Zgonea.

Deputatul UDMR Marton Arpad a punctat că președintele Camerei Deputaților are obligația prin Regulament de a face ca votul secret să fie respectat.

Liderul grupului parlamentar social-democrat, Marian Neacșu, a susținut că este un joc ieftin de imagine al liberalilor care le va aduce deservicii.

DNA a cerut încuviințarea urmăririi penale și arestarea preventivă pentru săvârșirea de către Elena Udrea a trei infracțiuni de luare de mită, în perioada în care aceasta avea calitatea de ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata