Chiriţoiu: Foştii angajaţi ai Consiliului Concurenţei nu mai pot lucra la companiile pe care le-au investigat

9

Angajaţii Consiliului Concurenţei care părăsesc instituţia nu vor mai putea lucra la companiile pe care anterior le-au investigat, a declarat, joi, 11 februarie, preşedintele instituţiei, Bogdan Chiriţoiu, la conferinţa PRIA Competition.

Aceasta este una dintre modificările aduse legislaţiei din sectorul concurenţei în ultimii doi ani.

„Personalul are anumite restricţii, respectiv un angajat care părăseşte instituţia trebuie, timp de trei ani, să notifice dacă doreşte un alt job. În cazul în care Consiliul Concurenţei consideră că, dacă ar lucra la acea firmă, persoana respectivă ar fi în conflict de interese, se poate opune. Angajaţii noştri nu vor putea merge să lucreze la companii pe care le-au investigat, plecând cu informaţii din interior”, a precizat Chiriţoiu.

O altă modificare legislativă a vizat posibilitatea ca o companie investigată să îşi recunoască vina înainte de finalizarea anchetei, beneficiind astfel de o reducere a pedepsei.

„Această metodă este intens folosită în alte ţări. De când a fost preluată în legislaţia noastră, anul trecut, numărul firmelor care şi-au recunoscut vinovăţia a crescut, astfel am reuşit să finalizăm unele cazuri mult mai devreme”, a completat Chiriţoiu.

El a adăugat că, după modificările aduse legislaţiei din domeniul concurenţei în ultimii doi ani, aceasta a ajuns la nivel european.

„Unde stăm mai prost decât şi-ar dori UE este partea financiară. Suntem extrem de constrânşi cu ceea ce putem face cu bugetul nostru”, a menţionat preşedintele Consiliului Concurenţei.

Preşedintele autorităţii de concurenţă, Bogdan Chiriţoiu, a participat, joi, la conferinţa PRIA Competition, în cadrul căreia s-au dezbătut noutăţile legislative în ceea ce priveşte concurenţa, precum şi analize şi studii de caz ale celor mai importante investigaţii de concurenţă de anul trecut.

Conferinţa, organizată de PRIA Events, reprezintă cel mai important eveniment dedicat concurenţei şi aduce laolaltă reprezentanţi ai Consiliului Concurenţei şi ai altor autorităţi ale statului, reprezentanţi ai camerelor de comerţ şi ambasadelor, reprezentanţi din domeniul energetic, retail, telecom, sectorul bancar şi piaţa farmaceutică. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata