Circulația trenurilor în această perioadă. CFR a dat anunțul!

2

CFR Călători a anunțat că face tot ce este posibil pentru a păstra în limitele normale deplasările atât pentru navetă, cât și pentru cele inter regionale, dar numai cu respectarea unor măsuri adoptate de companie în încercarea de a opri răspândirea noului coronavirus.

Mersul trenurilor a fost adaptat de către CFR Călători la condițiile de circulație impuse prin lege de Ordonanțele Militare și prin instituirea stării de urgență, cu scopul prevenirii infecției cu noul coronavirus.

Pentru a asigura distanța socială, în trenuri se va aplica regula „un loc liber, unul ocupat”, potrivit informațiilor date de companie, într-un comunicat de presă.

„CFR Călători face posibile deplasările atât pentru navetă, cât şi cele inter-regionale cu respectarea măsurilor adoptate de autorităţile abilitate. Persoanele care trebuie neapărat să călătorească în această perioadă trebuie să respecte toate prevederile Ordonanţelor, dar şi regulile de comportament şi igienă impuse de Ministerul Sănătăţii.

Se va păstra distanțarea socială în trenuri

Pentru asigurarea distanţei sociale, în trenuri se aplică regula „un loc liber, un loc ocupat”. Principiul se aplică şi la vagoanele de dormit şi cuşetă. Măsura este luată pentru a preveni răspândirea infecţiei cu COVID 19 şi pentru a asigura un transport în condiţii de siguranţă pentru pasagerii noştri şi personalul propriu”, se menţionează în comunicatul companiei.

”Personalul de tren şi mecanicii de automotor au fost instruiţi să anunţe călătorii din tren prin instalaţiile de sonorizare şi/sau verbal referitor la păstrarea unei distanţe minime de siguranţă între ei, respectiv cel puţin un loc liber între persoane.

Vă recomandăm şi dumneavoastră să faceţi acest lucru din proprie iniţiativă şi atunci când ocupaţi locurile, dar şi atunci când urcaţi în trenuri. Evitaţi aglomerarea pe peroane, la un singur vagon sau la o singură urcare a acestuia.

La verificarea biletelor, personalul de tren nu atinge biletele ci doar le vizualizează pentru a păstra o distanţă sigură faţă de călătorii noştri şi îi îndrumă către locurile /vagoanele libere pentru a respecta distanţa în trenurile fără regim de rezervare”, susține sursa citată.

CFR va suplienta capacitatea de transport

În plus, compania românească de căi ferate a suplimentat și va suplimenta capacitatea de transport cu vagoane de clasă, iar pe perioada sărbătorilor pascale se vor suplimenta și vagoane de dormit și cușetă, pentru a se asigura mai mult spațiu între călători, dar și pentru a se evita aglomerarea în trenuri.

Conform CFR Călători, măsurile luate în această perioadă de către companie, au ca obiectiv restrângerea răspândirii infecției cu Covid-19, protecția, siguranța dar și securitatea călătorilor și a personalului propriu. Compania face apel la călători să nu urce în tren fără bilet în situația în care la casa de bilete/ ghișeu li se comunică faptul că locurile au fost epuizate. Recomandarea se aplică și în cazul persoanelor ce dețin abonamente/ autorizații.

„În această perioadă dificilă, trenul rămâne mijlocul de transport cel mai potrivit pentru asigurarea distanţei sociale. Datorită spaţiilor interioare generoase pe care le oferă vehiculele feroviare, am constatat o reorientare a călătorilor, care renunţă la alte moduri de transport şi preferă calea ferată. În consecinţă am luat la CFR Călători măsuri suplimentare pentru a proteja sănătatea pasagerilor şi a personalului nostru.

Sistem pentru evitarea aglomerărilor

În afara acţiunilor întreprinse pentru igienizare şi protecţie individuală am creat şi un sistem pentru evitarea în cât mai mare măsură a aglomerărilor. Astfel, pe rutele solicitate intens, trenurile pleacă din staţiile de formare cu vagoane suplimentare. Decizia de a suplimenta se ia în funcţie de media numărului de călători din perioadele similare precedente.

Gradul de ocupare este însă permanent monitorizat pentru trenurile cu sisteme de rezervare şi sunt alocate vagoane şi atunci când gradul de ocupare în timp real o impune. Şefii de tren raportează şi ei în dispecerate tendinţa de aglomerare, iar echipele de control trenuri monitorizează la rândul lor procentele de utilizare, pe care le transmit operativ pentru implementarea de măsuri.

Ne asigurăm călătorii că facem tot ce ne stă în putinţă, în ciuda dificultăţilor pe care le întâmpinăm, pentru a face posibile deplasările lor care sunt neapărat necesare şi care respectă prevederile ordonanţelor militare”, a declarat Dan M. Costescu directorul general al CFR Călători.

Sursa: capital.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata